Receptes dels Mercats de Reus: Boleta del Tauler Ecològic!

Ja hi tornem a ser, dimarts, recepta dels Mercats de Reus, ja en queden menys i mentre feia aquest post he vist que ja sóc quasi a la fi! Amb aquesta em queden 6 receptes, de les que només me'n falten 3 per visitar.

M'estic posant una mica nostàlgica, doncs ja s'acaba... però no patiu que ja en penso d'altres!

Avui visito el Tauler Ecològic al Mercat Central, semblava que m'esperaven... com que feia uns dies havia anat  a veure l'Anna de les Fruites Martí Gisbert feien conya... que no ens visites... tranquils, tot arriba!

El taulell Ecològic
Quico i Víctor, gràcies per la foto ;) 

Avui em bé de gust fer una petita reflexió, és meva i va per mi, però crec que l'he de fer. Vaig començar el bloc per mi, sense afanys de res i sense pretensions de res. Com una bitàcola de les meves receptes per si en un demà les volia consultar.

El que m'he adonat és que les meves receptes cada cop ni ha menys, que cada cop intento que les fotografies siguin millors i els contiguts més atractius. He anat veient, que de fer un bloc, es poden fer shows cookings, classes diverses, activitats relacionades amb el món de la cuina...i demà a saber el què faré!

I per què de tot aquest rotllo? Per explicar-vos el que em va passar amb el Quico i el Víctor!

Jo tinc una activitat laboral remunerada que no té res a veure amb aquest bloc, i mai m'he presentat com la Marta Padenous enlloc, inclús sentir vergonya de dir-ho. Des de que sóc mare, potser he estat més Padenous que Marta, però clar la imatge laboral que tenen de tu sobta amb la de tenir un bloc.

El Quico i el Víctor em coneixien en l'àmbit laboral, però pas gastronòmicament, i ha estat divertit resituar-nos, ells fa 5 anys que estan davant del TAULER ECOLÒGIC però més de 33 anys treballant en el sector. Jo en fa 11 que tinc bloc i 21 que treballo...

Fem un cop d'ull al seu producte... entra pels ulls.
El taulell Ecològic

El taulell Ecològic

El taulell Ecològic
Afegeix la llegenda

El taulell Ecològic

El taulell Ecològic
Qui em coneix sap, que jo de carnívora no en sóc, però si en menjo ha de ser bo. M'he sentit totalment identificada amb la clienta vegetariana que va a comprar carn ecològica per a la seva família. Ja que mengen carn, que sigui bona.

Quina recepta farem? Una boleta al forn.

boleta


BOLETA AL FORN


El Quico em va explicar les dues opcions a fer-la, la peça que cuinarem és diu BOLETA , i és ideal per fer com a un roast beef, però la mida és ideal per menys gent. Per a dos, ideal!

Em va donar dues opcions, la llarga, marinant la peça de carn durant 24 hores, abans de coure-la.

O sense marinar-la.

Jo he fet aquesta segona.

Posem el forn a 200º C(després el baixarem)

Salpebrem la boleta.

En una safata d'anar al forn hi posem la peça de carn, un bon raig d'oli, un got generós de vi blanc, uns quants alls. Si es vol farigola o/i romaní.

Baixem el forn a 180ºC i posem la safata a dins.

La deixarem 15 minuts i el resultat és aquest de la fotografia.

Si voleu que estigui un pel més cuita la podem deixar 18 minuts, però carn ecològica i bona, millor un toc crua.

La servirem amb patates fregides.

I res més, gaudir de la bona companyia i d'un bon vi.

Taulell Ecològic

boleta


A vegades no volem sortir a les fotografies, sigui per que no ens sentim bé, sigui per que no ens sentim a gust... però l'important és mostrar-nos tal com som i orgullosos del què fem, no us sembla?

Moltes gràcies com sempre als Mercats de Reus per aquesta visita guiada a les seves parades!! Voleu veure què hem cuinat?


El conill en escabetx, de la Paqui
Ossobuco, de la Carme 
Ales de Pollastre de Corral al Vermut, de la Rosa i el Jordi
Amanida de Figues de Coll de Dama de l'Anna
Tall rodó del Pitu i l'Antònia
Carabassons farcits, de la Cristina i la Victòria
Pagell al forn de la Montse, la Paqui i la Mari Carmen
Fiambre de Pollastre de la Montse
Roast Beef de la Isabel,
Bacallà a la cassola de la Maria
Llomillets de carxofa de la Carme
La Rajada a l'all cremat de la Patrícia
El remenat de bolets del Pere 
els antulls de la Feli i la Toñi
 Els calamarcets de la Pili


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada