Allà ens esperava la Maria, de la PESCA SALADA HERNANDEZ. Potser no va ser el millor per a ella, però tot i així va preferir xerrar una estoneta amb mi i distreure's de les seves coses. Moltes gràcies Maria per la teva atenció.
La Maria des dels 9 anys que és dins d'aquest món i en fa 30 que treballa al Mercat del Carrilet, des dels seus inicis. Quan penses en pesca salada el primer que et ve al cap és el bacallà d'Islàndia, Noruega o de les Faroe the best!!! Però no és tot, podem trobar arengades, abadejo, melsa, sardines en sal, espècies....sense deixar-nos les olives!
L'assortit d'olives és enorme, en tenen unes que els hi fan expressament per ells:
I les "Malagueñas", les "chupadedos" o les "loreñas" desapareixen!!!
La Maria té un receptari de plats amb bacallà i ens porta la recepta del bacallà a la cassola, una recepta que fan a Santander i que és la mar de bona. La veritat és que el bacallà sempre triomfa, presenta'l com vulguis i aquest a la cassola a casa va volar. No sé com cuineu el bacallà, però sempre acabes fent-lo de la mateixa manera. No us passa?
BACALLÀ A LA CASSOLA
Necessitem
Patates
Cebes
Tomàquet
Pebrot vermell i/o verd ( jo en vaig posar dels dos)
Bacallà
Mig got de vi blanc
Anet
Les quantitats en funció de les persones que en mengem.
- Lloms de bacallà, un parell per persona. Procés de dessalar: Netegem de sal els lloms de bacallà. Els posem amb la pell cap amunt en un bol amb aigua. Tot un dia. Al dia següent li canviem l'aigua dues o tres vegades. Aquí dependrà dels vostres gustos amb el salat. A mi m'agrada que tingui un punt saladet, és bacallà!
Ja tenim el bacallà dessalat, a punt de preparar el plat:
- Posem en una cassola un bon raig d'oli, netegem les patates i les trenquem, anem clavant una punta de ganivet i partim.
- Tallem les cebes a juliana i també les afegim.
- I rentem els pebrots verds i vermells, els tallem i cap a la cassola.
- Ho coem a foc baix i tapat. Quan les patates ja estan toves, afegim els tomàquets ratllats. Ho deixem tapat que es faci, i quan comença a arrencar el bull, afegim mig got de vi blanc i el bacallà amb la pell cap amunt, tapem la cassola, i quan torni a arrencar el bull, tirem l'ànet fresc i el deixem cinc minutets més.
El deixem reposar a foc parat. i a menjar!!! Mai hi havia posat anet i la veritat és que li dona un gust diferent i molt bo.
Moltes gràcies Maria i Mercats de Reus!
I si voleu veure les altres receptes que de moment, he preparat...
Llomillets de carxofa de la Carme,
La Rajada a l'all cremat de la Patrícia,
El remenat de bolets del Pere,
els antulls de la Feli i la Toñi
Els calamarcets de la Pili
Cap comentari
Publica un comentari a l'entrada