Bacallà a la cassola! Receptes dels Mercats de Reus!

Dimarts, torna a tocar, la recepta dels Mercats de Reus! Després del dissabte de MENJA'T EL MERCAT al Mercat Central, avui toca anar al Mercat del Carrilet!

Allà ens esperava la Maria, de la PESCA SALADA HERNANDEZ. Potser no va ser el millor per a ella, però tot i així va preferir xerrar una estoneta amb mi i distreure's de les seves coses. Moltes gràcies Maria per la teva atenció.



La Maria des dels 9 anys que és dins d'aquest món i en fa 30 que treballa al Mercat del Carrilet, des dels seus inicis. Quan penses en pesca salada el primer que et ve al cap és el bacallà d'Islàndia, Noruega o de les Faroe the best!!! Però no és tot, podem trobar arengades, abadejo, melsa, sardines en sal, espècies....sense deixar-nos les olives!



L'assortit d'olives és enorme, en tenen unes que els hi fan expressament per ells:




I les "Malagueñas", les "chupadedos" o les "loreñas" desapareixen!!!




La Maria té un receptari de plats amb bacallà i ens porta la recepta del bacallà a la cassola, una recepta que fan a Santander i que és la mar de bona. La veritat és que el bacallà sempre triomfa, presenta'l com vulguis i aquest a la cassola a casa va volar. No sé com cuineu el bacallà, però sempre acabes fent-lo de la mateixa manera. No us passa?

BACALLÀ A LA CASSOLA 

Necessitem 

Patates
Cebes
Tomàquet
Pebrot vermell i/o verd ( jo en vaig posar dels dos)
Bacallà
Mig got de vi blanc
Anet

Les quantitats en funció de les persones que en mengem. 


  • Lloms de bacallà, un parell per persona. Procés de dessalar: Netegem de sal els lloms de bacallà. Els posem amb la pell cap amunt en un bol amb aigua. Tot un dia. Al dia següent li canviem l'aigua dues o tres vegades. Aquí dependrà dels vostres gustos amb el salat. A mi m'agrada que tingui un punt saladet, és bacallà!
Ja tenim el bacallà dessalat, a punt de preparar el plat:

  • Posem en una cassola un bon raig d'oli, netegem les patates i les trenquem, anem clavant una punta de ganivet i partim. 
  • Tallem les cebes a juliana i també les afegim.
  • I rentem els pebrots verds i vermells, els tallem i cap a la cassola.
  • Ho coem a foc baix i tapat. Quan les patates ja estan toves, afegim els tomàquets ratllats. Ho deixem tapat que es faci, i quan comença a arrencar el bull, afegim mig got de vi blanc i el bacallà amb la pell cap amunt, tapem la cassola, i quan torni a arrencar el bull, tirem l'ànet fresc i el deixem cinc minutets més.
El deixem reposar a foc parat. i  a menjar!!! Mai hi havia posat anet i la veritat és que li dona un gust diferent i molt bo.



Moltes gràcies Maria i Mercats de Reus!

I si voleu veure les altres receptes que de moment, he preparat...

Llomillets de carxofa de la Carme,

La Rajada a l'all cremat de la Patrícia,
El remenat de bolets del Pere, 
els antulls de la Feli i la Toñi
 Els calamarcets de la Pili



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada