Recepta dels Mercats de Reus: Carnisseria Tremosa!!

Malgrat estigui de vacances no volia faltar a la meva cita dels dimarts: Recepta dels Mercats de Reus! Ja deixarem l'agost per a descansar i reprendre les receptes del Mercat per al setembre.

Avui visitem la Carnisseria Tremosa! La Montse fa 22 anys que és a la carnisseria, però sempre s'ha dedicat al món de la venda. La conec de fa temps i sempre m'ha semblat una persona molt activa. El dia que vaig anar per avisar-la que hi aniria, ja em va fer cinc cèntims de les dues possibles receptes que podria fer. Avui faré la primera i tornaré per a fer la segona.


La Montse, la Mª Jesús i la Conxi

A tots els mercats passen coses, i la Montse m'explicava que els turistes russos inclús s'havien fet fotos amb elles! Per moments vaig visualitzar-me fent de turista i fent fotos pels Mercats dels llocs que visito. És bonic visitar els Mercats dels llocs on vas, et fas una idea de com són i com que no puc entrar a totes les cases, em faig una idea del què mengen!


La Montse ens ha explicat una recepta molt bona, i alhora amb una presentació divertida!


Piruletes de xistorra:


Per fer-les necessitem:

Un llomillo de porc
1 xistorra
Espècies Mexicanes

La Montse ens va preparar el llomillet. Va obrir-lo ben obert. Va treure el budell de la xistorra i el va aplanar per sobre el llomillo, que el cobrís tot.

Després el va caragolar. 

Mise en place: Llomillo, xistorra i espècies mexicanes

Un cop caragolat, ben passat per sobre les espècies mexicanes, que quedi ben arrebossat.

Llomillo arrebossat. Aquí es pot veure el tall per on clavarem les broquetes

Amb cura i per la part que queda obert, clavar les broquetes, separades més o menys un dit.

Si compteu les broquetes, tindreu les piruletes que sortiran

Així és com jo me'l vaig endur a casa.

Un cop a casa, vaig encendre el forn a 200º dalt i baix. Posem el llomillo en una font que pugui anar al forn, amb un raig d'oli. Ho introduïm al forn, i el baixem a 180º. Dependrà de la mida del llomillo, però el vaig deixar 20 minuts d'un costat, passat els 20 minuts el vaig girar, i el vaig deixar 5 minuts més. Llavors vaig parar el forn i el vaig deixar a dins 10 minuts més.


piruleta llom i xistorra
El contrast de colors: llomillo/xistorra


Deixem refredar la peça, així és més fàcil tallar-la. Un cop fred tallem per entremig de les broquetes.
Escalfem al forn cinc minuts.

I llest! Em direu que no queda vistós? Doncs a part de vistós, és molt bo! 


piruleta llom i xistorra
Aquí les tenim, llestes per a menjar!


Com sempre molt agraïda a la Carnisseria Tremosa i als Mercats de Reus!

Si voleu veure les receptes publicades fins ara, aquí les teniu:

Pagell al forn de la Montse, la Paqui i la Mari Carmen
Fiambre de Pollastre de la Montse
Roast Beef de la Isabel,
Bacallà a la cassola de la Maria
Llomillets de carxofa de la Carme,
La Rajada a l'all cremat de la Patrícia,
El remenat de bolets del Pere, 
els antulls de la Feli i la Toñi
 Els calamarcets de la Pili

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada