Receptes dels Mercats de Reus: Rajada a l'all cremat

Dimarts, tornem amb la recepta dels Mercats de Reus, avui toca el Mercat del Carrilet!

A la parada de PEIX I MARISC CASAS m'esperava la Patrícia Sánchez, treballa de peixatera des de sempre, primer ajudant als seus pares i des de que va obrir el Mercat del Carrilet l'any 1983, ella és allà. Està casada amb un ex-pescador de Cambrils, i el seu germà té una altra peixateria a Reus. I ara, una de les seves filles l'ajuda a la parada. El relleu generacional estarà assegurat!

Patrícia de Peix i Marisc Casas


Quan parles amb venedors de sempre notes la il·lusió per les coses, el peix frec, el saber fer, conèixer el producte! De com un peix que coneixes per un nom, en té diversos, i quan et parlen amb un altre nom... no saps de què t'estan parlant...la lluerna, juriola, luliola, cavet, garneu... (i per no entrar en més!!)

Lluerna


La Patrícia em va proposar si volia fer rajada! Perfecte, no l'havia cuinat mai. M'agraden els reptes. Una recepta que feien els mariners a la barca, que es pot fer amb el peix que s'hagi pescat...com que a pescar no tenim possibilitats d'anar-hi, anem al Mercat!



RAJADA A L'ALL CREMAT



Rajada
Alls
1 cullerada de farina
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 got d'aigua
Fesols

Tallem els alls i els posem en una cassola amb una mica doli, deixem que agafin una mica de color moment de posar el got d'aigua, la farina i el pebre vermell, remenem una mica i afegim la rajada, que la Patrícia ens la deixat a punt per anar a la cassola. Deixem que es faci, curiosament comença a caragolar-se de les puntes. Quan comença a bullir ja hi podem posar els fesols, un parell de voltes i a menjar.
Aquest plat és conegut també com l'all i pebre, i pot ser amb rajada, escorpora, rap o pop...o el que hi hagi! Es pot servir amb fesols o amb patates, i enlloc de pebre vermell també potser un romesco.

L'ideal de les receptes senzilles és el gran nombre de variacions que se'n poden fer.

Va quedar perfecte, fins i tot el petit de la casa en va voler!

Moltes gràcies Patrícia per ensenyar-nos a fer aquest plat, cuinar una rajada, quan no ho havia fet mai, tot un repte per a mi!



I moltes gràcies Mercats de Reus! 
I si voleu veure o fer la recepta del remenat de bolets del Pere, els antulls de la Feli i la Toñi o els calamarcets de la Pili, ja m'ho expliqueu!!


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada