Receptes del Mercat de Reus: Remenat de bolets i espàrrecs de marge!

Avui toca anar al Mercat Central de Reus, ens obre les portes de casa seva el Pere Margalef, de Cal Pere, fruites i verdures de Km0 i no tant 0. Fa molt de temps que conec al Pere, sempre m'ha subministrat allò que necessitava i no es trobava enlloc. Trobar riubarbres, lemongrass, nyàmmeres... era com una odissea, ara potser en trobes a més llocs, però el Pere sempre n'aconsegueix!

El Pere treballa de ben jovenet, va començar fent de pagès, i als 6 anys ja es passejava amb el seu pare als majoristes de Reus, jo no sabia que Reus havia tingut un mercat a l'engròs que després va passar al Mercat del Camp. Però, al seu inici era allà, a la part de dalt del mercat!!! Em va estar explicant com pactaven rera mà els preus de les comandes, i posant una fulla de bròquil (o del que tinguessin) sobre el paquet quedaven tancades.

Pere Margalef, Cal Pere



En Pere fa 29 anys que és al Mercat, ven principalment fruites i verdures, però hi pots trobar de tot! I el que sempre hi trobaràs és un somriure, et deixarà tastar una maduixa o un gínjol...



I quan no hi ha el Pere...l'Anna sempre hi és!

L'Anna





REMENAT D'ESPÀRRECS DE MARGE I BOLETS

Necessitem ous
Bolets
Espàrrecs de marge
ceba i all

Començarem fent un sofregit amb la ceba i els alls. Tindrem els bolets nets, i els grossos talls i els afegim al sofregit quan comença a agafar color. Saltem els bolets i afegim els ous lleugerament batuts. I els fem al nostre gust.


Remenat d'espàrrecs de marge i bolets!


I quins bolets hi vaig posar? 
Bolets de primavera: múrgoles o rabassoles, carreretes, moixernons i rossinyols.




 I de cultiu: xampinyons, portobello, gírgoles i shiitakes. 



Els ous han de ser de casa, de gallines contentes, i els espàrrecs km0!


Respecte les múrgoles: jo les vaig netejar amb cura, amb un pinzell vaig treure la sorra. Després les vaig bullir i llestes per afegir-les al remenat. Molta cura amb aquest bolet que en cru és tòxic, i mai aprofitar l'aigua de bullir-es. 


Molt bon profit!

I Moltes gràcies a:

Si voleu veure la recepta dels calamarsets de la Pili, o els antulls de la Feli i la Toñi


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada