Suflé de xampinyons...

A vegades no sé d'on em surt aquesta vena per la cuina, no me'n adono i tot està vinculat amb ella, m'aturo en una llibreria i acabo fullejant els llibres de cuina i per una recepta fins hi tot he acabat per comprar, n'he robat (amb permís (perdò Pau,...algun dia te'l tornaré)) i darrerament en format digital han arribat a mi. Fullejat i ara ja imprés. Aquest darrer és "CADA SETA Y SU COCINA" de Mª Luisa Díez Casado, va arribar per la xarxa, algú va pensar que m'agradaria i me'l va enviar...amb la caça de bolets no tinc masses èxits (sempre m'ajuden) però amb la cuina em defenso, i potser per això va arribar a mi.

Bolets, que genials! cuina'ls com vulguis...sempre et sortiran bons...

En veure aquesta recepta (per cert sense foto, una de les moltes deficiències d'aquest llibre...però per això estan els entesos!) me'n van agafar ganes de fer-la, i tot llegint els ingredients ja començava a versionar...necessitava ramenquins, no en tenia!!! He trigat uns dies en comprar-los, però ara ja els tinc i perfecte, ja us puc penjar el post, que no les tenia totes en si el suflé pujaria...

És molt fàcil de fer, i per acabar d'informar-me de com fer-lo a la revista CUINA el número 99, de l'octubre de l'any passat, hi ha un reportatge que us recomano "Suflé l'aire francès" per en Xavier Pellicer i Montse Virgili...felicitats!.

Necessitem (per a 4 ramenquins)
300 gr de xampinyons
2 ous grossos
2 formatgets de tota la vida
un pols de sal
Parmesà ratllat

Posarem els xampinyons nets i tallats dins el trumix junt amb els formatgets, i els rovells d'ou. Per altra banda batrem les clares d'ous amb la sal, fins al punt de neu. Posarem la barreja dels xampinyons en un bol, hi afegim la meitat de les clares a punt de neu, i un cop ben barrejat, afagirem l'altre meitat.
Untarem els ramenquins amb mantega, i posem paremesà ratllat al fons, cobrim els motlles amb la barreja de xampinyons, i acabem amb un altre pols de formatge ratllat.
Tindrem el forn calent, el posem a 190º i els deixem 15 minuts, passat els 1 min, els deixem 2 minuts més amb només la part de dalt del forn.

Obrim el forn, i a menjar tot seguit:Bon profit! (la foto ha estat feta quan ja havíen baixat un pèl!)
Publica un comentari a l'entrada