Pèsols ofegats amb carxofes i penil...

M'encanten els pèsols...una vegada, una professora de cuina vegetarina que vaig tenir ens va dir: "Som el que mengem!"...jo llavors menjava molts pèsols...doncs estava fent pràctiques amb els "palillos xinesos"...sempre que en menjo, m'imagino que sóc un pèsol...em fa gràcia...

Aquest cop, amb carxofes, una altra verdura que m'encanta!

Necessitem

200 gr de pèsols frescos (jo ja els he comprat desgranats)
4 carxofes
1 porro
2 fulles de llorer
1 got de vi blanc
100 grs de pernil ibèric

Agafar una cassola amb tapa, posar-hi una mica d'oli i dos grans d'alls sencers, quan l'all comença agafar color, afegir el porro tallat petit, el tindrem a foc lent fins que agafi color, llavors afegim els pèsols que els tindrem amb aigua i les carxofes, que primer li he tret les fulles de fora (bastantes!!!) i les he tallat petites en 6 o 8 trossos cada una, ho afegim tot amb la mica d'aigua dels pèsols i el got de vi blanc, una mica de sal i les fulles de llorer. Tapem la cassola. Als quinze minuts li he afegit una mica més d'aigua, i quan en portaven 20, li posem el pernil (tallat ben fi)...cinc minuts més i parar el foc.

Han quedat molt bons, us ho asseguro!Bon profit

3 comentaris

 1. Menjar pèsols amb palillos xinesos? jur jur, quina tortura.

  Estic dacord en que els pèsols són una petita joia natural. I quan els troves bons són meravellosos. I la combinació amb carxofa.. hummmm

  :)

  ResponElimina
 2. I com t'imagines? Rodoneta i de color verd? Je je je...
  M'encanta aquest guisat de verdures, per mi és un dels millors plats que em pots oferir!

  ResponElimina