Tast de Vins Blancs, amb Roger Viusá...

Dilluns, 4 de Maig, vaig tenir la sort d'assistir al 3é Tast de Grans Vins Blancs del Món al Triangle del Tast a Falset. Compartir unes hores amb gent del vi...i amb el millor somelier d'Europa del 2008, el somelier del restaurant Moo en Roger Viusá ...una delícia...

Varem tastar 7 vins blancs...i com que sempre m'entretinc amb alguna cosa, em vaig perdre el nom d'algún vi, sort que el Triange del Tast gentilment m'ha proporcionat la llista amb els noms dels vins que varem tastar, moltíssimes gràcies.

Hi havia gent experta del món del vi : productors, enòlegs, estudiants d'enologia...i algún despistat com ara jo...que com a consumidora, assistir aquesta cata va ser un gustàs!

És un tema que m'agrada i en dies com ahir és com si et treguessin la vena dels ulls i t'ensenyessin una cosa nova, que t'encanta i t'atrau...poder gaudir de com gent enamorada del vi ho transmet...mmmm (jo calladeta, per no posar la pota i escoltant...). Tot allò està allà i de sobte s'obre el llum... un plaer....

En Roger Viusá que en tot moment es va mostrar com a una persona accesible...i des d'aquí li agraeixo!


Com a inexperta en el tema tinc un lema: "jo sé si el vi m'agrada o no, a mí, i segons els meus gustos...però no en sé del tema..."

Ahir potser va ser una cata més tècnica ...entre experts, jo em vaig quedar amb pincellades i el que si em vaig quedar va ser amb tot els meridatges...

Arran d'una consulta em va comentar que és més difícil triar un plat per un vi escollit, que triar un vi per a un plat ja fet...i te raó...potser no li donem la importància que té el vi en l'àpat...jo cada cop més...això si al meu nivell.


Bé vàrem començar amb la Bota de Manzanilla una manzanilla de Sanlúcar de Barrameda del 2007 i 15,4º per començar...meridat amb ostres...no m'ho puc imaginar! A la seva pàgina web la defineixen com 'una manzanilla de ensueño'...olé! Producció només de 1500 botelles.


De segon, aquest de la foto, un Gran Blanc Reserva del 1970... Viña Tondonia Lopez Heredia DOQ Rioja ...va ser curiòs veure com va evolucionar aquest vi tant en nas com en boca durant la cata...i molt favorablement...curiòs per a un vi que ha estat 9 anys en bota i s'han fet 15 trasvassos...

El tercer va ser el del mig d'aquesta foto, un Mersault Les Poruzots del 2001, el productor François Jobard. Pel meridatge amb aquest vi en va dir 'a mí sol ja em va bé' i si no, com que té una el.laboració llarga (un parell d'anys en bota) es pot meridar tant amb peix o carn fets a la brasa.

El quart, el primer de la foto, Pur Sang del 2004 produït per Didier Dagueneau està fet amb un raïm anomenat poully fumé , que és un raïm blanc de la regió del Loira. Meridatge: Escamarlans amb pèsols...

El cinquè, un Halenberg del 2005, Emrich-Schöleberh, vi alemany, fet amb la varietat de riesling, considerat el millor raïm blanc alemany, un vi amb perfums florals i cítrics i meridat a la perfecció amb un carpaccio de gambes i pebre blanc i uns tocs de cítrics.
El sisè, el tercer de la foto d'aquí sobre, Pietramarina del 2004. Azienda vinicola Benanti. Viagrande Italia. Vi sicilià de la regió de l'Etna, un vi que no ha estat en bota, d'un color dorat a la copa, i al nas té intensos aromes de flors, poma, pera, llimona...el va definir com a 'vi de reflexió' i a la pàgina web diu que és un dels admirables vins blancs italians. A mí em va encantar.

I el darrer, una petita joia familiar:
Per acabar un bon àpat, un vi dolç i uns fruits secs, i quina millor manera de finalitzar el tast amb aquest vi dels Cellers Martí Fabra, és diu Masia Carreras. DO Empordà.Gran Reserva 1945. És un vi dolç, fet de garnatxa rosada de l' empordà. Un vi que sorpren per la dolça dolçor, que podria ser l'efecte de la garnatxa bullida. Jo no sóc de vi dolç...però aquest em va sorpendre!
I llest. Aquí va acabar un tast de nivell, en un lloc acollidor el Triangle del Tast, i dirigit per un somelier jove, però amb recorregut...i jo personalment, encantada.

2 comentaris

  1. Com m'agradaria saber-ne de vins!
    Quina sort poder gaudir d'un tast així!
    Salut!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Nos alegramos de que difrutaras de esta cata de vinos blancos, y no nos extraña que el Viña Tondonia te guastar, ya que aunque no hemos probado el blanco, si lo hemos hecho con los tintos y nos ha encantado.

    Además estar con personas que realmente entienden de vinos, es una muy buena experiencia.

    Besotes,

    Ana y Víctor.

    ResponElimina