Pastís de poma

Em vaig oferir a fer els postres pel dinar d'aniversari de l'àvia, la idea era fer Pasta de full amb maduixes, la tarda abans havia anat a comprar maduixes... ho tenia tot a punt...
No vaig netejar les maduixes, es veien bé... i les vaig posar en un plat a la nevera...l'endemà al matí, sorpresa la meva les maduixes estaven podrides...feia unes horetes que les havia comprat...en vaig poder salvar quatre que al final van anar a les escombraries de la mania que em va agafar!!

-I ara que faig!!! No em venia de gust tornar a sortir...tenia tres pomes...i vaig fer un pastís de poma:

3 pomes (jo vaig fer servir Golden, les de règim!!)
pasta de full
2 ous
150gr de sucre
150 gr de farina
100gr de mantega
100 ml de llet
100ml de nata per cuinar
1/2 sobre de flam royal

Tallar les pomes i fer les a trossets, jo vaig fer servir la mandolina, bon estri aquest.
En un bol barrejar el sucre amb la mantega pomada, afegir la farina i anar barrejant amb la llet i la nata. Quan està tot barrejat, afegir la meitat de les pomes, les que han quedat més lletges i trencades...
Posar la pasta de full en el motlle, omplir de la massa i cobrir dels altres trossos de poma...ben posats..depèn de la paciència...
Posar al forn a 170º una hora i mitja.
Mentre disoldre amb dos dits d'aigua calenta la meitat d'un sobre de flam royal, quan el pastís està fet, i ja desmotlltat, pintar amb aquesta aigua de flam...i a menjar!!

Aquesta recepta me la va donar la Sra. Felisa, sempre me'l portava a la feina, i no un tall per esmorzar...tot sencer!!!
Publica un comentari a l'entrada