Mossegada de mató i figa!

La setmana passada vaig anar a un taller de la Mireia Carbó, i va fer tres plats interesants...un d'ells el bacallà amb salsa de codonyat i ànima de cítric amb canonets de figues...que tard o d'hora penjaré ...

El tema està que la Mireia sempre dona bones idees...a casa ens agraden les figues "PAJARERAS" que són les figues que sempre et cauen al lot de Nadal (je je)...això vol dir que ara no és època, però se'n troven. A Reus hi ha una petita botiga de tota la vida, vaig passar pel davant i vaig entrar...aquell dia necessitava comprar alguna cosa i em vaig firar allà...

Em venia de gust alguna cosa lleugera, però no avorrida...i ...petit capritx:

Mató de Pagès El Canadell de Santa Maria d'oló
Figues "pajareras"
Mini torradetes (unes d'italianes amb oli d'oliva...)

Primer passar un aigua per les figues i eixugar-les. Partir-les per la meitat, posar-li sal i entre dos papers de forn aixefar-les. Com que la meva idea no era fer un canut, per tant només vaig passar el corró una mica...i al forn a 150º uns 3 o 4 minuts...(fa una olor...que encanta!)

La resta, agafar la torradeta posar el mató pel damunt i al final la figa...té la mida ideal per que amb dos mossagades no en quedi...

Boníssim

9 comentaris

 1. Marta, quin mossec tan bo i original, m' encanta!

  Un petó!
  Beth

  ResponElimina
 2. Mmmm.... mató i figa lliga moltíssim! Com el mató i el codony o el mató i la mel... m'encnata :) I amb el toc cruixent de la torradeta d'oli d'oliva, encara millor!

  ResponElimina
 3. Molt bona idea Marta, aixì s'aprofita el gust suau del mató i la dolçor de la figa.
  Petons

  ResponElimina
 4. Marta, quina combinació més deliciosa!! M'encanta!!
  Petons

  ResponElimina
 5. Molt bona idea!. Je he comprat les figues "pajareres", ara només em falta fer els cruixents!.

  ResponElimina
 6. Marta mmmmmmm!! això pinta bé, m'agrada.

  Avui he baixat a Reus, al Pallol a comprar unes sabates "Clarks" jejeje i he pensat amb tu.

  Records

  ResponElimina
 7. Marta, jo sóc de Reus i... on és la botigueta per comprar les figues???????????
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 8. De veritat boníssim!
  M'han recomenat el mató de Montserrat...l'heu tastat?
  La botiga és el la Xarcuteria Quesu al C/Prat de la Riba...
  Mentre m'espero analitzo les estanteries, de dalt a baix, i sempre hi ha alguna cosa que desconec...l'altra dia vem acabar parlant de la CASACHA que no és el mateix que la CASSAYA...
  Ptnts

  ResponElimina
 9. M'imaginava que parlaves del QUESU, també podia ser Cal Sendra del Carrer Jovellanos, un altre lloc on pots trobar tot el que vulguis, ara no has de tenir tard perquè sempre hi ha una cuuuuuuua!!!
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina