Cellers Capafons-Ossó

Fa un temps vaig tenir la sort de conèixer el Priorat de la mà d'un enamorat d'aquesta terra, amb poc temps vaig arribar a veure-la amb els seus ulls...avui, aprofitant el dia fresc i ventòs m'he perdut per Falset per gaudir d'una excel.lent jornada per aquestes terres de nou...

Els cellers Capafons-Ossó ens han ofert una visita a les vinyes de Mas de Masos i després una excel.lent cata de vins i d'oli amb una colla de gent de diferents llocs...genial!!!


Un cep de garnatxa peluda de 65 anys...una caractrística habitual d'aquest paissatge accidentat... ple de costers i terrasses i forts pendents...amb una riquesa de subsòl i vegetació que fan que els seus vins tinguin el seu propi toc! ...la visita ha estat portada per en Francesc Capafons un enamorat d'allò que fa...el que sempre he dit...només cal estimar-ho per transmetre-ho a la perfecció!


La cata ens la fet la Sandra Sala una enòloga cambrilenca que amb la seva manera parlar....ens ha frapat a tots (bé a mi la primera!)

La cata ha començat amb l'oli extra verge d'oliva arbequina...el Llims d'Or... un raig d'oli en una torradeta de pà...

I després a pels vins, aquest cellers tenen la sort de disposar finques a les dues denominacions d'origen: la finca Masia Esplanes que és de la DO Montsant i la finca Mas de Masos de la DOQ Priorat... que nosaltres hem tingut la sort de trepitjar-la i gaudir-la!!


Hem tastat el Masia Esplanes, el Vesants Xic i el Roigenc de la DO Montsant...aquest Roigenc un rosat deliciòs!

I l'Enllaç 2007, el Sirsell i el Mas de Masos dolç 2007 de la DOQ Priorat, l'Enllaç un vi blanc de garnatxa blanca només en fan 1400 ampolles i és una delicadesa....amb falire i sec en boca....com a mi m'agraden...n'ha vingut una cap a casa!

...vins que un cop oberts evolucionen i que ben maridats poden ajudar a l'èxit d'un bon àpat...

Una menció especial per aquest primer vi: el Mas de Masos un vi dolç una meravella de vi, i això que jo no sóc de vins dolços!!!
Gràcies al Francesc i a la Sandra per transmetre els seus coneixements a una aprenent de cuinera...


I gràcies a la Berta per organitzar-ho....petonets





10 comentaris

  1. No hi he anat mai al Priorat, està pendent com taaantes coses.

    ¿Es poden concertar visites amb aquests productos o bé teníes un 'endoll' especial?

    ResponElimina
  2. Que be ho vam passar Marta i que bons que estaven els vins....ja saps que t´espero a BCN.(Tu m´as fait une promisse o pas du tout?).
    M´agradaria molt tastar algun dels teus plats :-)
    Petons.

    ResponElimina
  3. Marta,
    Sempre és interessant conèixer els bons productes de la terra i més si l'explicació ve de la ma dels que hi posen tot l'amor i el saber en aconseguir-ho. Una abraçada

    ResponElimina
  4. Marta, aquestes sortides són tot un luxe!! Conèixer productes de la terra de la mà dels que l'estimen. Genial!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Marta, una coseta per l'estil podria ser una trobada blocaire per les nostres terres, què et sembla? Ens animem i ho organitzem?????

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. Una visita guiada per un dels cellers del priorat ha de ser d`allò mes interessant
    Petons

    ResponElimina
  7. M'encantes aquestes sortides, respires aire, fas els tastets..
    I com nou cap a casa!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Ostres, quina agradable sorpresa és passar per aquest blog. Felicitacions per tota la dedicació i el bon resultat que a jutjar per les fotos.....
    La cata va estar molt bé. Tot hi que jo sóc novat en aquestes coses i no hi entenc gaire, em va agradar molt. i a qui no li agrada despertar sensacions? Tot un món d' olors, de records, de gustos amb només fer un glopet de qualsevol d'aquests vins.
    De coses d'aquestes m'agradaria repetir, ja li hem dit al nostre contacte que ens avisi i ara a més, m'apunto des d'aquí a les teves recomanacions. ;-D

    ResponElimina
  9. Les dades del celler estan preses i els contactes fets... diguem que ja podem començar a posar dades...

    I si, va ser un dia molt ben aprofitat

    Ptns

    ResponElimina
  10. Gràcies per la teva explicació tan bonica de la visita que vam fer al Priorat, als Cellers Capafons-Ossó. Pel que he llegit dels comentaris dels teus bloggers, he vist molt d'interés amb repetir l'experiència. Amb el teu permís poso les dades de la meva empresa que ens dediquem des de fa un temps, apart de vendre vins, a la formació en vins i a l'enoturisme. Telf. 977 368702 comercial@stilvins.com. Sandra Sala. Gràcies per tot. Ojalà hi hagi molta gent com tú.

    ResponElimina