"Magro secreto" farcit, acompanyat per múrgoles

La idea inicial era buscar un rostit on pogués probar el suc de tòfona que havia comprat a les Conserves Coll...de la idea inicial que portava al que al final va ser i va haver unes petites modificacions, això vol dir que em tocarà pensar-ne un altre de rostit.

Tornava a tenir disponible "magro secreto" ...ja està: magro secreto al suc de tòfona...vaig trucar als de casa dient que jo portava el segon, i divendres al matí (7:30) vaig anar al mercat a comprar l'acompanyament...els pèsols teníen bastants nombres, però vaig preguntar quins bolets teníen i en dir-me múrgoles, ho vaig tenir clar.
Múrgoles seques, en Pere, de la parada de Cal Pere del Mercat Central de Reus, les anava posant a la balança amb compte esperant a que jo diguès prou, eren molt maques, i no havia preguntat pas el preu...quan vaig pagar, crec que em vaig despertar de cop...però ja estava fet...

El meu germà petit m'havia deixat un llibre que parlava de tòfonès i de bolets: "El mapa dels bons bolets a Catalunya. On trobar-los?Com cuinar-los?" Escrit per Ramon Pascuial i Núria Duran, un llibre que em va agradar fullejar, d'allà en vaig treure que les múrgoles rostides o farcides...i com que em sonava que en Manel n'havia penjat alguna recepta també em vaig informar.....Doncs aquí va la primera, la segona després...i el suc de tòfona haurà d'esperar.

Magro secreto, ( de la parada M&L del Mercat Central de Reus)vaig agafar uns 800 grs per farcir
Bacon uns 10 talls
3 cebes
3 grans d'alls
6 múrgoles
100ml de vi blanc
Aigua de deshidratar les múrgoles
Sal pebre i oli

Posar les múrgoles amb aigua (mínim mitja hora, jo les vaig tenir prop d'una hora)
Primer vaig haver de farcir i lligar els rotlles de secret...vaig posar dos talls de bacon i llavors ho vaig cargolar, després amb el fil de lligar vaig començar a embolicar , sal pebrar i aquí en teniu la mostra...

A l'olla express enrossir els rotlles i separar, tindrem la ceba tallada, amb la mandolina i ben fina. Ho posem dins l'olla junt amb els alls, i si cal una mica més d'oli. Mentre, netejar les múrgoles ja rehidratades i colar l'agua on s'han rehidratat. Quan la ceba comença a agafar color posar els rotlles , les múrgoles un bon raig d'aigua de les múrgoles i un bon raig de vi blanc. Tapar l'olla i a foc mig. La meva olla no és de les ràpides, és de les d'abans, i ho vaig tenir 35 minuts, vaig obrir, rectificar de sal i pebre i deixar uns deu minuts més. El resultat:Al plat:
I aquí quasi ja no n'hi havia:

Boníssim! Un plat per llepar-se els dits!

9 comentaris

 1. Que bonic queda el tall, amb l'enrotllat i la foto del farcit.
  Les múrgoles tenen un preu prohibitiu, només apte per dies de pocs convidats.
  Ja veurem la recepta de la tòfona ;)

  ResponElimina
 2. Que tindrà el secreto que ens agrada a tots tant! Molt bon plat, ideal per celebrar un munt de coses!!! Ens veiem divendres preciosa!!

  ResponElimina
 3. Quina pinta...!. Tot i que avui diumenge hem fet un bon dinar... la boca em feia aigua mirant les fots... uffff...

  ResponElimina
 4. Està bé això de "magro secreto", m'agrada molt el nom d'aquest plat!
  Totes les carns acompanyades de bolets, siguin múrgoles o rovellons o qualsevol altre, milloren molt.
  La foto del tall ens diu com n'havia de ser de bo!
  Una abraçada

  ResponElimina
 5. M'encanta això del "secreto"! És tant bo! Aquest teu és espaterrant amb les múrgoles!!! Ara que el preu ja és una altra història oi? A mi em va passar una cosa semblant amb ceps frescos... uff!!

  Una abraçada Marta!

  ResponElimina
 6. Quina pinta, li he comentat en Joan i diu que te un "secreto" per aquesta setmana, ell el prenia quan anava per Andalusia, però que en pren nota i no el farà amb múrgoles , encara que devia estar boníssim. Petons

  ResponElimina
 7. Ostres, doncs si que es veu bo aquest plat. Tinc rabassoles deshidratades que vai comprar fa unes setmanes ( 30gr - 18€, osigui 600€ el kilo) així que les hauré de fer servir abans que es facin malbé.

  Petons

  ARa.

  ResponElimina
 8. encara no havia llegit el post, que he anat molt enfeinat tot el dia ;)
  em sembla una delícia, felicitats!

  ResponElimina
 9. Nena, quin ritme que portes!!! és difícil seguir-te. Ara empassejo a veure totes les novetats.
  Aquest secret amb múrgules es veu insuperable, a veure la propera?

  PTNTS ganxeta d'adopció.
  Dolça

  ResponElimina