Cellers Capafons-Ossó

Fa un temps vaig tenir la sort de conèixer el Priorat de la mà d'un enamorat d'aquesta terra, amb poc temps vaig arribar a veure-la amb els seus ulls...avui, aprofitant el dia fresc i ventòs m'he perdut per Falset per gaudir d'una excel.lent jornada per aquestes terres de nou...

Els cellers Capafons-Ossó ens han ofert una visita a les vinyes de Mas de Masos i després una excel.lent cata de vins i d'oli amb una colla de gent de diferents llocs...genial!!!


Un cep de garnatxa peluda de 65 anys...una caractrística habitual d'aquest paissatge accidentat... ple de costers i terrasses i forts pendents...amb una riquesa de subsòl i vegetació que fan que els seus vins tinguin el seu propi toc! ...la visita ha estat portada per en Francesc Capafons un enamorat d'allò que fa...el que sempre he dit...només cal estimar-ho per transmetre-ho a la perfecció!


La cata ens la fet la Sandra Sala una enòloga cambrilenca que amb la seva manera parlar....ens ha frapat a tots (bé a mi la primera!)

La cata ha començat amb l'oli extra verge d'oliva arbequina...el Llims d'Or... un raig d'oli en una torradeta de pà...

I després a pels vins, aquest cellers tenen la sort de disposar finques a les dues denominacions d'origen: la finca Masia Esplanes que és de la DO Montsant i la finca Mas de Masos de la DOQ Priorat... que nosaltres hem tingut la sort de trepitjar-la i gaudir-la!!


Hem tastat el Masia Esplanes, el Vesants Xic i el Roigenc de la DO Montsant...aquest Roigenc un rosat deliciòs!

I l'Enllaç 2007, el Sirsell i el Mas de Masos dolç 2007 de la DOQ Priorat, l'Enllaç un vi blanc de garnatxa blanca només en fan 1400 ampolles i és una delicadesa....amb falire i sec en boca....com a mi m'agraden...n'ha vingut una cap a casa!

...vins que un cop oberts evolucionen i que ben maridats poden ajudar a l'èxit d'un bon àpat...

Una menció especial per aquest primer vi: el Mas de Masos un vi dolç una meravella de vi, i això que jo no sóc de vins dolços!!!
Gràcies al Francesc i a la Sandra per transmetre els seus coneixements a una aprenent de cuinera...


I gràcies a la Berta per organitzar-ho....petonets

Publica un comentari a l'entrada