Cake de gorgonçola

Del cap de setmana cuiner encara en va sortir aquest cake!
Vaig preguntar si els hi agradava més el roquefort o el gorgonçola...i aquest darrer va ser el triat!!!
En vaig fer tres, 1 de gros per regalar...i com que jo el volia probar en vaig fer dos més de petits...
La veritat és que és una versió del pà de nous...en salat....
He esperat a que em diguessin si els hi va agradar i...tinc el seu vist-i-plau... a vegades el que cuina un sempre ho troba bo! no?

250gr de farina
150 gr d'olives negres (sense os!!)
100ml de vi blan
150gr de mantequilla
150gorgonçola
4 ous grans
1 sobre de llevat en pols
sal, pebre
I "guascas" són unes herves semblants a les provençals (venen de Villa de Leiva, Colòmbia)

Pre-escalfar el forn
Agafar un bol gran, amb les baretes elèctriques batrem els 4 ous, la mantequilla fosa, aquí vaig tenir un dubte, si posar mantequilla o oli, doncs el gorgonçola té un toc greixòs i no volia que quedés oliòs)
el vi blanc, la sal i una mica de pebre i el llevat...quan està ben lligat anar afegint la farina tamitzada fins que s'acabi...tindrem les olives a trossets i el gorgonçola tallat, ho afegim al darrer moment...les "guasca de la huerta"....i llesta la massa per posar-la en motlles de cake allargat folrat amb paper de forn...i en vaig omplir dos de petits

Posar al forn 40min a 180º...a partir d'aquí vigilar que estigui fet amb el punxó i vaig posar el forn de dalt per que quedès torradet:


És un regal no?


I aquí un dels petits tallat:

La flaire prometia....

Publica un comentari a l'entrada