La millor recepta de PULLED PORK

Avui us porto una recepta meditada i aplaudida, i jo feliç, amb poc sóc feliç!

Feia temps que em rondava pel cap fer una recepta a baixa temperatura, tenia al cap la idea del pulled pork i la recepta de bao ba que vaig fer fa un temps. Però no volia que fos un pulled pork, i vaig dubtar si fer-ho amb vedella, però al final va guanyar el porc, i ja sabeu que a mi tot l'oriental m'encanta...d'aquí va sortir la idea.bao pulled pork


PULLED PORK 


Porc de qualitat, filets de Ral d'Avinyó comprats al Mercat Central de Reus a la Xarcuteria Alex.

En vaig comprar dos, i els couria de manera diferent.

2 filets de porc

Vaig posar els filets amb salmorra (Per 1 litre d'aigua, 100 g de sal) durant 1 hora.

Els vaig eixugar i tallar per la meitat així em facilitaria la cocció, en vaig preparar 4 bosses i abans de tancar-los al buit, tots van passar per un tractament de sal, pebre, gingebre, i una de les bosses amb grans de cafè i l'altre amb un pebrot petit picant, les altres dues bosses sense. A part, a cada un de les bosses hi va anar un glaçó de fons de carn fosc. 

A coure 13 hores a  80 graus.

Aquí podeu veure com van quedar les bosses.
porc cuit a baixa temperatura

porc cuit amb caféEns podríem menjar la carn de porc acabada de fer, però aquí està la gràcia de la recepta:

Necesitem:

Oli de coco
Salsa Hoisin al gust 
Vinagre d'arròs
Coriandre
Gingebre
Pebre
Porro
Soja
El brou que ha quedat de la cocció
Ratlladura de llima

De les diferents bosses, en vaig fer dues elaboracions (2 bosses normals i la del pebrot picant totes juntes. I l'altre amb el cafè)

La intenció és vestir el farcit, i ho farem de manera ràpida, i segons el nostre gust. Farem servir el wok, a foc alt, escalfem l'oli de coco, i tirem el  porro tallat, quan ha perdut la consistència (i sense deixar de remenar per que no agafi color) baixem el foc, tirem el gingebre tallat a daus petits i el coriandre. Ara tirarem el caldo de cocció, remenem tot plegat, afegim el porc que haurem separat amb les mans o amb una forquilla (queda tan ben cuit que quasi es separa sol) i ara posarem un parell de cullerades de salsa Hoisin i una de vinagre d'arròs. Quan està ben integrat repetirem un altre cop i al final posarem un toc de pebre i si cal soja. I per acabar ratlladura de llima.

A la barreja que portava el cafè no hi vaig posar soja, crec que no li feia falta, ja tenia un gust molt especial.

En canvi a l'altra, si li vaig posar una mica de soja, i tenia el gustet un punt picant, d'aquell pebrot petit que vaig afegir dins la bossa de cocció.

I ja tenim un plat de 10, deixo constància escrita per quan la vulgui tornar a fer, que no em passi allò de que  hi vaig posar? 


TIP 1: per la cocció a baixa temperatura , low temp, jo faig servir la ROCOOK 

TIP 2: posem la carn amb salmorra per que després sigui més tendre.

TIP 3: Tindre glaçons de fons de carn al congelador, em va molt bé per afegir-lo a les bosses tancades al buit (com és sòlid, em va perfecte) i l'afegeixo també a coccions tipus rostits i queda perfecte. Aquí us deixo la recepta de com fer-ho.

TIP 4: Els Baos els coc amb la vaporera, tinc una altra recepta pendent, quan la faci us la penjo.


TIP 5: La foto del porc cuit amb café, està presentada amb un brioxe amb cafè, la recepta era pel repte d'octubre de @losviernesreto i la capitana era @barbix_ocoo. La presentació va quedar finalista, olé olé!!!

Si teniu cap dubte em pregunteu i si em voleu deixar un cometari serà benvingut, gràcies!!!


2 comentaris

 1. Marta...una recepta espectacular! No hi ha paraules per descriure aquesta meravella tan perfecta!
  Ha de ser una gran delicatessen...
  Petonets i molt bona setmana,
  Olga

  ResponElimina
 2. Quan el producte és bo, el temps i l'atenció fan la resta! El xup-xup de tota la vida en versió més moderna. I si, va quedar espectacular.
  Moltes gràcies
  Ptnts

  ResponElimina