Kanelbullens o Cinnamon Roll

De receptes nòrdiques al bloc teniu els Sneckens i avui us porto els Kanellbullens que són més coneguts pels Cinnamon roll o rotlles de canyella, que per cert el passat 4 d'octubre van celebrar el seu dia.

La diferència entre els dos és que mentre que els sneckens són més de pasta de full (que es pot fer o comprar feta!!), els Kanellbullens són més de brioxe. De totes maneres, són dues masses que requereixen temps i estima. 

Anem a per la recepta:


cinnamon roll



KANELBULLENS o CINNAMON ROLL

70 g sucre
230 ml de llet sencera
410 g de farina de força
70 g de mantega a temperatura ambient
25 g de llevat de forner
1 ou mida L
un pols de sal

En un cassó, posem la llet (es pot combinar meitat llet , meitat aigua! Jo li he posat llet sencera), la sal, el sucre i la mantega pomada, ho escalfem a foc baix fins que arribi a 36-37 graus. 

Desfem el llevat sobre la farina tamisada en un bol, de manera que el llevat quan l'aboquem caigui el primer.

Posem la mescla dins del got de la Kitchen aid amb l'accessori de ganxo, i quasi tota la farina. Batem a velocitat baixa. En un bol a banda, casquem l'ou i el batem. L'anirem afegint de mica en mica, i quan està tot integrat si cal, afegirem la mica de farina que em deixat al bol. 

El temps d'amassat serà de mínim deu minuts, per a un correcte desenvolupament del gluten, en el meu cas ha estat 14  minuts (controlant sempre, la temperatura de la massa) al final queda una massa llisa i gens enganxosa. 

Untem un bol de vidre amb oli, i deixem a dins la massa tapada amb un drap de cotó. Reposa fins que dobla el seu volum (mínim una hora! (pots accelerar aquest procés deixant-ho dins del forn amb el llum del forn obert).

Damunt la superfície de la cuina, hi posem una mica de farina, i estirem la massa un cop ha duplicat la seva mida. L'estirem amb un corró en forma rectangular. Amb un gruix d'uns dos mil·límetres.

FARCIT

100 g de mantega 
Canyella de Ceilan i sucre negre al gust

Ho barregem tot bé, i pintem el rectangle estirat.

En aquest moment, es hora de caragolar la massa. Queda com si fos un cilindre. Tallem amb un ganivet les puntes, i fem talls de 2 dits, més o menys.
Podem presentar de manera individual (els posarem dins de motlles individuals) o bé dins de motlles de plum cake o bé circulars (ens assegurem que els motlles estiguin ben engreixats, jo faig servir l'esprai).

Hora de deixar-los llevar ( o posar a la nevera per enfornar al dia següent). Pre-escalfem el forn a 180º.
Pintem amb un rovell d'ou i un pols de sal (o no) i  al forn uns 13 minuts, si els volem més torrats un parell de minuts més.   

Desemmotllem i deixem refredar.

FROSTING 

100 g de formatge crema (jo he fet servi mascarpone)
50 ml llet
50 g de sucre glaç
unes gotes de vainilla

Barrejar en un bol i tirar per sobre quan estigui fred.

Ja et pots preparar un bon te o cafè que el berenar o esmorzar, ja el tens. 

I aquella olor de canyella que et transporta a aquell moment Hygge, em deixes que t'acompanyi?







Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada