Pastís de "ruibarbo"

No sabia si posar rhubarb o ruibarbo...doncs en catàlà no sé com es diu...m'ha fallat el traductor castellà-català...què hi farem!!

Bé de les estades en terres londinenques vaig descobrir molts vegetals que ni sabia que existissin...entre ells el "ruibarbo"...he estat mirant als meus llibre de cuina vegetariana, però no hi fan referència..mmmm...cap problema!

Ara venen festes, la majoria de families estan inmerses en els menús de Festa...i com que jo tinc la sort d'anar de convidada...m'ha fet gràcia preparar alguna cosa...
Primer vaig pensar en els "mince pies" però l'any passat ja els vem tastar (els vaig comprar fets!)....enguany...pensant i rebuscant receptes entre llengües britàniques...no he trovat aquella referència que jo en tenia...per tant...he improvisat una recepta...


Quarts de vuit del matí, he passat pel mercat de Reus...hi ha la parada de CAL PERE (algún dia hi aniré amb la càmera i faré quatre fotos de la parada)...el que no trovis allà... s'ha ofert per aconseguir-me uns "ruibarbos"...truca'm cap a les dotze que si els trovo els tindràs aquí! Jo ja l'havia avisat que fins a la tarda no hi passaria...I home de paraula!


Som-hi doncs:

600gr de "rubarbo"
150gr de sucre moré
aigua
Pebre negre


Pel pastís:
200 gr de sucre
350gr de farina
1 sobre de llevat Royal
20gr de matequilla
1 ou gran
Sèsam per a decorar


Pre-escalfar el forn a 180º.

Netejar els "ruibarbo" i treure la part més blanca, al final m'han quedat uns 350 gr, tallar a trossos, afegir els 150 gr de sucre moré i cobrir d'aigua (més aviat poca). Posar al foc, i anar remenant, quan l'aigua comença a bullir el "ruibarbo" es va estovant, afegir pebre negre acaba de moldre. Quan s'hagi begut tota l'aigua tancar el foc (queda com una mermelada líquida).


En un bol gran posar l'ou, la mantega a temperatura ambient, i el sucre, jo ho he treballat amb les mans...quan esta tot barrejat, afegir la farina i el llevat en petites parts (si es tamitza millor) i quan comencem a notar que la massa és massa espessa afegir el ruibarbo, sense parar de remanar fins haver afegit tota la farina.
Preparar un motlle de cake folrat amb paper de forn. Tirar la massa dins el motlle, amb un gavinet tallar la massa i decorar amb sèsam...
Posar al forn durant 50 minuts, punxar i si surt net el bastó...llest!


Aquí la versió petita, la gran va cap a casa...

Digueu-me tradicional, però jo sóc de les que envio la postal de Nadal...i a vosaltres que hi sou però no hi sou...ara us l'envio...

Us desitjo un Bon Nadal de tot cor!
Un petó
Publica un comentari a l'entrada