Flam de Mató

No us passa que quan ets a un restaurant i gaudeixes d'un bon àpat, normalment agafes una targeta? Doncs a mí si em passa!... com en aquest cas... una borda a Sispony, prop de la Massana(Andorra)...que ara estic segura que ja deu estar blanc...
El Molí dels Fanals fan cuina tradicional de muntanya i només pel lloc val la pena d'anar-hi....i el "carro" de postres sensacional!
Doncs bé, al guardar la targeta vaig veure que hi havia aquesta recepta...i després d'haver vist (que no tastat) el carro de postres...l´he fet...

Flam de mató

500gr de mató (jo he fet servi mató de Sta.Maria d'Oló) si el volia fer avui no em donava temps de pujar i baixar a Andorra!
500 ml de Crema de llet
250 gr de llet condensada
10 ous


Es barregen tots els ingredients en un bol fins que quedi una massa homogènia...queda bastant líquida, posar en un motlle allargatal bany maria i tapat amb paper d'estany. Coure al forn a 180º una hora i mitja...com jo he fet la meitat de les mides l'he tingut una mica menys de temps...Quan està fred el desmotllem i el col.loquem en una safata, a la recepta diu amb pinyols i mel...jo he torrat unes atmetlles llaminades i sucre pols pel damunt...




En aquesta foto amb un "punt de llibre" que vaig comprar a Praga al Carreró de l'or...
Bon profit

10 comentaris

  1. Tant la Borda de Sispony com el Molí de Fanals m'encanten. Un altre dia que pugis ves a Casa Canut de l'Hotel Canut... Magnífic!

    ResponElimina
  2. Marta, que original que posin una recepta a la targeta! Aquesta me l'apunto perquè m'encanta el mató i té una pinta... mmmm! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  3. Que bé que posin una recepta a la targeta i que bé que tu ja l'hagis fet!. Queda molt dolç amb la llet condensada o no?. T'ha quedat molt xulo amb aquesta forma de mitja lluna.

    ResponElimina
  4. Mnygmmmmmm... Quina pinta! I quina bona pensada, la tarja!

    ResponElimina
  5. Ep¡¡¡¡¡ fa una pinta deliciosa, el provaré segur que als de casa els encantarà
    Petons

    ResponElimina
  6. M'encanta la idea de posar una recepta la tarja del restaurant, així és més personal i recordes millor la seva cuina.
    El flam de mató m'encanta, amb llet condensada ha de ser de vici total!

    ResponElimina
  7. collo Marta! mató i llet condensada, avui m'has tocat el punt feble. Vaig a imprimir-ho!!

    Tons

    ResponElimina
  8. No havia vist mai això de la recepta a la tarja...quina bona idea! El mató em xifla...així que aquest flam ha d'estar de muerte!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. NO el vaig tastar!!! Però els catadors d'aquest flam avui m'han assegurat que estava boníssim i que estava al punt de dolç (els hi vai g preguntar si era o no molt dolç)
    I la recepta a la targeta...és una bona idea....t'imagines que venena sopar a casa i els dono la targeta amb el pa de nous!!! Tot un punt!
    A veure si m'animo amb les targetes!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  10. Marta, no em puc creure que et resistissis a tastar les delicadeses del carro de postres!!. Per mi va ser el summum del dinar, a més pots fer mitjes racions de postres i tastar-ne un parell a l'hora.
    Per mi és un dels millors restaurants que he provat, tot i que no s'hi pot anar molt sovint!!!.
    Que sapigueu que serveixen plats sense gluten, la majoria.
    Genial!!
    Et copio la recepta perquè aquest flam em va fascinar i no recordo això de la recepta a la tarja.
    Una abraçada!
    Mònica

    ResponElimina