Petits pies sorpresa!

Recepta que comença per on posar "bonítol en flocs"... es típic en el menjar japonès ells ho posen en la sopa dashi i en les amanides i ens els fideus, per decorar, i els hi donen un gust a peix molt bo. Es curiòs són flocs secs, que quan s'escalfen és genial d'observar-los fan soroll i es mouen..

Per la massa:
250 gr de farina d'espelta
30gr d'oli d'oliva
80 gr d'aigua calenta
Un pols de sal

Bé es tracta de fer la base de la massa (com el "pastry" anglès ) barrejar la farina amb l'oli, l'aigua i el pols de sal i amassar-ho amb els dits, però sense sobre-treballar-ho. Quan està llest, tapem i a la nevera durant una bona estona.

Pel farcit:
1 carbassó
1 porro
He netejat i tallat el carbassó molt finet, he fet servir la mandolina, i com que venia de casa, l'he netejat bé i no l'he pelat. El porro també tallat ben finet. Un pols de sal i ho he posat en una paella a foc baix amb una mica d'oli. I ha estat quasi 45 minuts.

Pre-escalfar el forn a 190º.
Passada la mitja hora he treballat la massa...han sortit més bons els més finets, ja ho sé per la propera. He enmotllat els motlles, he posat el carbassó amb el porro, una mica de formatge ratllat pel damunt (Emmental) i en dos dels 6 que han sortit he afegit el bonítol...no sabia com quedaria...

Dos amb bonítol i dos amb sense:


Aquí veiem el bonítol pel damunt, és quasi transparent, en cru fa bastanta fortor a peix...però el gust és genial!
Aquí es veu el detall del carbassó tallat finet...


I sense bonítol:


Amb bonítol, aquest hauria de ser el gruix de la massa:

I a menjar...
Publica un comentari a l'entrada