Receptes de Mercat: Antulls de la Polleria Felisa!

Torna a ser dimarts, festiu, però dimarts! Avui toca una recepta de mercat!
La Toñi i l Feli de la Polleria Felisa

Avui anem al Mercat del Carrilet, a la Polleria Felisa, La Toñi i la Feli m'esperaven!



Porten treballant plegades des de que es va obrir el mercat a l'any 83, el que estic veient és que totes les parades són generacionals, i això és bonic, que els pares t'ensenyin l'ofici, que van aprendre dels avis... fent el que més t'agrada!!

Us podria explicar tots els productes que venen, però segur que me'n deixaria... des de pollastre de corral, a conill, passant pels ous i acabant amb tots els elaborats que fan. Objectiu, facilitar la feina als clients.
Conill ibèric

Pollastret

Elaborats


D'anècdotes i històries en passen mil, fa un temps venien el conill d'ulls negres, ara venen el conill ibèric, i és el mateix!!! ;) Em van anomenar moltes receptes, i si, la gent pregunta com fer-les! A mi em van explicar els antulls!!


Sabeu a què li diuen antulls? Al pollastre farcit!!! Desossen el pollastre i el farceixen del que vulguis, i després enrotllar i tancar amb la malla. Els fan amb pollastre de corral, aquí ja tenen èxit assegurat!! Els farcits més típics els de panses i pinyons i els de pernil i formatge. Però em van explicar que els han farcit de tot. Em van explicar que un matrimoni els hi venen a buscar 2 antulls i cada un farcit d'una manera diferent. Curiós!

Ens posem amb la recepta?

Necessitem

Antulls
Ceba
Porro
Dents d'all
Suc: pot ser caldo, whisky, cognac, vi ranci...

Sobre les quantitats, depèn per a quantes persones sigui!!! Jo vaig cuinar 2 antulls, vaig fer servir 4 cebes grosses, un porro gran i 4 dents d'all.
Els meus antulls eren de mida petita i els vaig fer a la cassola, però si en fas un de gran el pots fer al forn. És ideal per àpats de festa, i l'avantatge és que es pot coure amb antelació, fins i tot és més bo si reposa un dia (160º 1h 30min)

Es posa tot en cru dins una cassola (el mateix si el féssim al forn) , la ceba i porro laminats, els dents d'all sencers, i els antulls, amb un bon raig d'oli a foc baix.
Quan la ceba comença a suar, anirem donant voltes als antulls, i és el moment d'afegir el suc escollit, jo vaig fer servir vi ranci, cassola tapada i que vagi fent...amb calma... després d'una horeta ben bona, ja estaran fets.

Traiem els antulls de la cassola, i triturem la salsa que ha quedat, si vols que quedi més líquida si pot afegir una mica de caldo, això al gust! com el farcit dels antulls!

Tallar els antulls ben finets, millor fer-ho quan són freds, escalfar a la cassola abans de servir, amb la salsa o la salsa a banda.
Antull de panses i pinyons i compota de poma

Antulls de pernil i formatge
Els podem acompanyar amb un timbal d'arròs, o de compota...de...poma per exemple?

Moltes gràcies Mercats de Reus!

Aquí podeu veure la recepta dels calamarsets amb ceba de la Pili!!!
La setmana vinent torno al Mercat Central de Reus!



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada