Galetes de parmesà, farigola i romaní!

Quan et pregunten -vols fer un taller de cuina amb formatges... només hi ha una resposta SIIIIII
Vaig estar forces dies sense saber si al final hi hauria quòrum per a fer-lo, però mentrestant anava rumiant les receptes que faria.

Un repte, per a mi molt fàcil, doncs sóc una addicta al formatge, potser més addicta que a la xocolata, però en una casa on el formatge està vist de reüll. I quan dic de reüll vull dir que depèn de quin formatge no pot entrar ni a casa, és complicat. Per tant, un repte que he fet per mi i jo sola em vaig menjar totes les receptes que vaig preparar...

Després de negociacions amb els habitants de casa, que marxessin per que jo pogués el.laborar les receptes (ara em tocarà pagar les negociacions fent coses que preferiria no fer...) puc dir que he gaudit molt preparant-les.

Pots cuinar tantes coses amb formatge que cada cop que en pensava una, en sortia un altre. Imagineu-vos una fulla de paper en blanc, un DINA5, partint d'un dibuix d'una vaca, una ovella i una cabra ( no entraré en detalls de com van quedar els animalons) apuntant les diferents varietats de formatge de cada un... quins m'agradaven més, quines receptes faria i com podria presentar-les.

Entre mig, vaig fer unes petites variacions, marcades pel pressupost (això si que em sap greu) però del resultat n'estic súper contenta.

Començo amb la recepta que a mi m'agrada més, les galetes salades de formatge. Amb petites variacions i inspirada per les xarxes.

GALETES DE PARMESÀ AMB FARIGOLA I ROMANí

Necessitem

160 gr farina de rebosteria 
60 gr de mantega pomada
40 gr de parmesà 
1 cullerada de postres de sal 
35 gr d'oli de gira-sol
1 ou mitjà
Farigola
Romaní
Sal Maldon

Al bol del robot cuina hi posem la mantega, el formatge, la sal, l'ou i l'oli, amb el ganxo de pala, amassem a una velocitat baixa fins que estigui tot integrat. És hora de posar la farina tamisada, la farigola i el romaní. Tornem a engegar i fins que es faci una bola.

Quan la massa està llesta s'ha de reposar a la nevera. Llavors: si no tenim tallador de galetes, farem un cilindre i l'embolicarem amb paper film. Si en tenim, la podem deixar reposar en el mateix bol, o bé estirada entre dos papers de forn(jo us recomano aquesta opció)

Un cop reposada, és moment de tallar el cilindre o fer les galetes amb el tallador.
Les posem separades sobre un paper de forn, han de fer un gruix d'uns 4 mm. Si volem afegim sal Maldon per sobre, o no. 
I les enfornem a  180 º uns 12/15 minuts, les hem de vigilar que no se'ns torrin massa.

I ja estaran llestes, a veure si us podeu esperar a que es refredin!

Secret per a unes bones galetes:


  • Que la mantega estigui pomada, és a dir que no estigui freda de la nevera ( no val fer servir un toc de microones)
  • Ja sabeu, les galetes han de sortir del forn toves, quan es refreden ja agafen la textura normal d'una galeta. Cruixents de fora i toves per dins. I si a més et trobes un punt de sal del parmesà (o del Maldon) ... més val que tanquis els ulls i t'ho imaginis.


T'ho imagines? Doncs fes-les i m'ho expliques.




Gràcies al Centre Cívic del Carme, ens veiem al mes de Juny al proper taller!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada