Calamarsets amb ceba, receptes dels Mercats de Reus!

Receptes dels Mercats de Reus


Sóc de Barcelona, però fa molts anys que estic instal·lada al Baix Camp, i en fa 9 que visc a Reus, i per què us ho explico això? per que avui començo una col·laboració amb els Mercats de Reus: el Central i el de Carrilet i em fa una especial il·lusió. Moltes gràcies Inma per coordinar-ho tot!

De petita, a Barcelona, jo anava al mercat de les Corts i al del Centre comercial Numància, ara ja tancat, a comprar, primer acompanyant a la meva mare i després jo sola. Era una cosa que m'agradava, la meva mare xerrava amb un, després amb l'altre, comprava i a casa ella cuinava. 

Aquesta imatge és la que ara jo repeteixo, però amb la diferència que jo no puc anar al mercat, només divendres tarda i dissabte al matí. Per sort, l'Albert hi pot anar!

Vaig fer una enquesta a Instagram i una de les preguntes era: On compres el menjar? la resposta la podies triar entre MERCAT o SUPERMERCAT i el resultat va ser vora el 60% al SUPERMERCAT

Em va decepcionar una mica, doncs anar al mercat és una activitat que no hauríem de perdre. D'aquí em va sortir la idea de mostrar plats que cuinen els nostres paradistes dels MERCATS DE REUS. I amb la seva col.laboració us portaré 25 receptes que ells m'han explicat i jo les faré. (Totes menys una...ja us explicaré quan toqui) He començat aquesta setmana i del poc que he pogut fer, us puc dir que pinta molt bé!

He començat pel Mercat Central amb la parada de l'UNIPEIX (Unió de Peixaters de Cambrils) amb la Pili. La Pili porta tota la vida fent de peixatera, 18 anys en aquesta empresa i quasi 12 anys a la parada del Mercat Central. Els seus pares tenien 3 botigues de peix a Reus i el seu avi era pescador. Abans no van constituir-se com a UNIPEIX ja tenien rodatge al seu sector. Jo mai vaig veure el mercat de les peixateries velles en actiu, i crec que m'hagués encantat.La Pili ven peix principalment d'aquí, de Cambrils i Tarragona i el que més surt és el peix de platja. Quan escolliem la recepta en van sortir moltes, i ja li vaig dir que tornaria a per alguna de les receptes que van sortir!!
CALAMARSETS AMB CEBA


2 cebes grans
8 o 10 calamarsets (has de comptar uns 4 per persona)


Oli
Cognac

Tallem la ceba laminada i la posem en una cassola a foc baix amb un raig d'oli. 
Rentem els calamasets, a mi no em va caler, doncs la Pili ja mels va donar nets.
Deixem que la ceba es vagi fent, anant remenant, i quan a agafat color afegim els calamarsets i el raig de cognac. Podem flamejar, al gust. I deixem que els calamarsets es facin i es begui tot el cognac. 
Des de que la ceba l'he posat a la cassola, he estat 1 hora i quart ben bona. I ens ho em menjat en un plis!
A diferència de la Pili, jo no li he posat sal, no li cal. I convido a la Pili que faci els meus, que són iguals però amb un bon raig de vermut de Reus.


Una recepta senzilla i fàcil, us atreviu a fer-la? la feu semblant? 


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada