Coca de Cireres by Confiteria Poy!!!

Ja tornem a ser dijous i tornem a una sessió del Mercat Central. Aquest cop toca la coca de cireres feta per la Confiteria Poy. Com sempre la cita el dijous a les sis de la tarda, i aquest dijous...no hi cabia ni una agulla. I deixeu-m'ho dir...tinc un cel de nen...va arribar dormit, es va despertar, va berenar  i tot ho va fer sense sentir-li la veu...una delícia...jo em vaig perdre algun pas...però ens van donar la recepta i van contestar totes les preguntes... dona gust!



Bé l'Albert Poy i l'Antonio Mañas ens van ensenyar pas per pas com fan la coca de cireres...primer van fer l'elaboració de la massa mare: amb 150gr d'aigua, 150gr  de farina i 80 grs de llevat, fem una bola i la deixem fermentar, millor unes hores i tapat amb un drap (ells la van sumergir amb aigua!!).
Passat el temps, la massa haurà duplicat el seu volum i ja podem fer la coca, tot i que es pot fer a mà, farem servir un robot (ells el de la foto) anem posant els ingredients restants i  engeguem la màquina... que es vagi amassant  fins que quedi una massa elàstica... ( a casa qualsevol robot de cuina, o unes varetes (les d'amassar!))






Traiem la massa de la màquina i la partim en boles d'uns 50gr i les boleiem (tot té la seva tècnica!!!). Les deixem reposar pintades amb oli.

Estirem les "boles", posem les cireres, tornem a deixar que doblin el seu volum i ensucrem amb força sucre.

Coem a 180º uns 15 o 20 minuts



Com que al mercat no hi ha forn...en van portar unes quantes per que les tastéssim...atenció amb els pinyols !!!  I les cireres si són del tipus negreta, molt millor!!!


I l'Albert, va aprofitar per fer-nos cinc cèntims de la xocolata que ells treballen i també ens va portar una mostra!!! Es tracta d'una marca francesa VALRHONA i ens va explicar, molt per sobre, com temperen la xocolata per treballar-la...a veure si un altre dia ens ho explica amb més calma!!!





Altre cop un individu apassionat per la seva feina...així dona gust...de bon grat passaria una tarda per l'obrador per veure com feinegen!!!

I, moltes gràcies, de nou, al Mercat de Reus!!!

5 comentaris

  1. Mira que aquesta és la meva recepta...però tampoc vaig arribar-hi.
    Les d'aquest any miraré de fer-les amb aquesta recepta. Envia-me-la per mail, pliiiiis :-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Però ésw coca AMB cireres, no? Que el reusenc de casa meva em fotia bronca sinó ho deia bé! jajajaja Avui he esmorzat coca amb cireres de la Poy, ahir la va portar el Xavi! :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sandra és coca amb cireres!!!( la coca de cireres la podríem fer nosaltres!!! ;))

      Elimina
  3. Hello, I enjoy reading through your article. I wanted
    to write a little comment to support you.

    Also visit my website: Mulberry Outlet

    ResponElimina