Arròs amb cuetes de rap...

Sempre ve de gust un arròs, però quan estàs a dieta...l'arròs queda una mica aparcat! Ara que ja hem assolit el primer objectiu, podem permetre'ns el plaer d'un bon plat d'arròs.
Al mercat darrerament sempre hi han cuetes de rap, fan un goig...i ja te les imagines....fregidetes, amb caldereta ..o amb arròs!

Aprofitant ara, que encara hem trobat carxofes (estic per congelar-les sofregides i fer un arròs amb ceps quan sigui l'època!!!) pèsols,... i les cuetes de rap...un arròs genial!!

Necessitem un bon sofregit i un bon brou de peix.

Farem un brou suau de peix, doncs el rap ja deix molt gust a l'arròs, un tomàquet petit, una espina de rap (dels grans!!!)  i un cap de lluç,  mitja ceba, i carn de nyora; afegim aigua i quan bull, esperem vint minuts. Ho triturem tot i ho passem pel xinès. Reservem.

Tallem les carxofes a quarts i les sofregim i reservem.
Sofregim les cuetes de rap i reservem.

Per fer el sofregit: una ceba tendra tallada petita, quan està rossa afegim un  tomàquet ratllat, un pèl de sal i de sucre. Al cap d'uns minuts un rajolí de vi blanc per a cuinar (d'aquests d'euro i poc!!!). Ja haurem desgranat els pèsols i els afegim.  Quan els pèsols estan tous..el sofregit ja està fet.
És el moment d'afegir l'arròs, quasi una tassa per persona, mentre escalfem el brou, deixem l'arròs que es vagi fent amb el sofregit, afegirem el brou, quasi dues tasses per tassa d'arròs. Ho posem a foc fort deu minuts, moment que aprofitarem per posar les cues de rap i les carxofes, i baixarem al foc, ho deixarem uns set minuts més. 

I llest per a menjar!!!  



Si l'acompanyem amb un vinet blanc fresquet...

5 comentaris

  1. Em pots explicar per quin motiu estas a dieta???? Si estas transparent!!!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Aquests arrossos amb brou de peix queden tan gustosos que no cansen mai, oi? i potser no és estrictament de règim però força. El peix blanc sempre és molt lleuger. Boníssim, Marta.

    ResponElimina
  3. Un arròs al punt.
    Demà de postres coca de cireres ?
    Bó i de dieta

    ResponElimina
  4. T'espera un premi al nostre blog, felicitats!!!

    ResponElimina