Menjablanc...by Pastisseria Miquel Caelles!!!

El postre típic de Reus és, sens dubte, el Menjablanc... 

La recepta que fa la meva mare:

500 gr D'ametlles dolces (4 o 5 ametlles amargues)
200 gr de sucre
50 gr de midó
Pell de llimona 
Canyella
Un pols de sal

S'agafa un morter i es van aixafant les ametlles, anant afegint una miqueta d'aigua fins que quedi una pasta fineta, és un procés laboriós i cansat!!! Després afegim un litre d'aigua, ho barregem bé i ho colem amb un drap de cotó, ho passem dues vegades i obtenim  (més o menys) 1 litre de llet d'ametlles, en reservem una mica per a desfer el midó. El posem a una cassola amb la pell de llimona, el pols de sal i la branca de canyella,  afegim el midó desfet i esperar fins que arrenca el bull.
El serveix en cassoletes de fang.

Jo no l'he fet mai, però després de la presentació que en va fer la Pastisseria Caelles, vaig fer-me amb un kit i aquest cap de setmana l'he fet seguint les instruccions:El kit porta:

Un pot amb el preparat d'ametlles, el Menjablanc, vaja! 
Una bosseta amb la maicena
i en els primers kits una coixineraI les instruccions, que copio:

1er. Posar la pasta del Menjablanc en un bol amb 900 gr d'aigua filtrada o mineral i remenar-ho bé.  Jo vaig fer servir aigua embotellada.

2on. Deixar-ho madura a la nevera de 6 a 12 hores. Jo, d'un dia per l'altre!!

3er. Tornar-ho a remenar i passar-ho tot per una coixinera de roba per premsar-ho bé i que surti l'orxata. Aquesta orxata ja està boníssima!

4rt. Reservar una mica d'aquesta orxata per diluir la maicena.

5è. La resta posar-la al foc a escalfar fins que arribi a 60º i aleshores adjuntar la maicena diluïda i colada. Jo, estava pendent de fer la foto pel facebook,i va arribar quasi a 65º, però en el resultat no es va notar!

6è. No deixar de remenar fins que comenci a bullir.

7è. Quan arrenqui el bull ja es pot tancar el foc i abocar a les cassoletes escollides. Jo en vaig omplir 4 com les de la foto i dos recipients de congelats per a poder transportar-los. Després no va donar temps a desmotllar-los!!!

8è. Deixar refredar a temperatura ambient i després ja es pot menjar. Un cop freds es poden guardar a a la nevera.
La Pastisseria Caelles ha aconseguit portar el gust del Menjablanc a cada casa!!! Boníssim!!!
Publica un comentari a l'entrada