Pop amb perles del Serrallo by Albert Mañé!!!


Crec que el més aprop que he estat de la V edició del Tarragona de Tapes 2013 ha estat avui, divendres 10 de Maig, a  la presentació que ha fet l'Albert Mañé cuiner del restaurant L'Onada del Serrallo al Mercat de Tarragona. Unes gestions a TGNA m'han permés estar al mercat a les 11 del matí. El Mini-Pol ens marca d'aprop i no podem fer segons què!!!

Després d'una setmaneta de vacances em venia de gust anar a veure aquesta demostració...el motiu les perles del Serrallo...( i així hem aprofitat per a comprar el sopar!)

No tinc el plaer de conèixer l'Albert Mañé, però m'ha semblat una persona que adora la seva feina...ens ha explicat com es prepara aquesta tapa...Pop amb perles del Serrallo...


Aquí estirant el pa de romesco amb un corró improvisat!!!




Començant pel pop, dels pops que es troben a Tarragona els roquers i els blancs, per fer la tapa van escollir el roquer, el blanc és més apropiat per a fer a la planxa (fins i tot ens ha explicat com pesquen els pops roquers!) ha d'estar bullit amb aigua amb sal almenys 25 minuts. Després es sofregirà amb oli i all i un bon raig de vi ranci, que quan s'hagi reduït afegirà una mica d'aigua...

Per el parmentier de xiitake, necessitem xiitakes frescos (m'ha semblat que deia que estaven cultivats a Juneda, doncs volíen fer la tapa amb rossinyols però no s'asseguraven que ni hagués!). En una cassola ha posat un raig d'oli i una bona quantitat d'alls tallats en làmines, després hi ha afegit els xiitakes a trossets petits. 
Quan han estat cuits els ha reservat. Amb això i el puré de patata que ja portava fet, ha fet el parmentier de xiitake passant-ho tot pel turmix (abans ho ha tastat de sal).

El pa de romesco (que també portava fet de casa) l'ha estirat allà mateix. Tenia el forn pre-escalfat i l'ha tingut uns 25 min a 180º (m'ha semblat!)



Per fer les perles de romesco picants...ha fet un romesco que ha diluït amb una mica d'aigua i ha fet les perles amb l'estri adequat i la solució adequada...molt xules...i m'he quedat amb les ganes de saber com!!!! (i no pel romesco!!!)


 I muntar la tapa:





Una delícia al paladar!!!! A veure si torneu a guanyar la forquilla d'or!!!!

Si voleu tastar-la teniu temps fins diumenge 12 de Maig a la Plaça Bisbe de Ponent s/n, al costat de l'església de St. Pere al Serrallo de TGNA (telf. 977215053)

2 comentaris

  1. Un pop d'alta cuina boníssim, Marta. Petons!

    ResponElimina
  2. Saps una cosa??? Jo vull una baixa com la teva... nena com l'estàs aprofitant!!!!
    :-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina