Pollastre thai!

Possiblement a hores d'ara tothom està planejant on es perdrà per vacances...jo també.... malgrat em queden una mica lluny en el temps...a l'octubre...ja estan decidides...no és pas el viatge que tant he somiat, i potser per això...sé que està allà i que m'esperarà..aquest any NY tampoc serà...l'any que bé? why not?
L'alternativa m'atrau més, ho he de dir molt més...l'Àsia...ja puc començar a instruir-me en el tema, cosetes que aviat veuré amb els meus propis ulls... coses tan sencilles com saber quina és la capital de Nepal : Katmandú o... la capital de Thailandia: Bangkok...je je je...

I continuo per agafar llibres de cuina thailandesa a la biblioteca...i versionant amb el que hi ha per la cuina...no he tingut temps d'anar al mercat a veure quines verdures trobo per aquí...i adapto als meus gustos...una de fàcil...

Faré servir el wok, un aliat a la meva cuina que em pot treure d'un compromís amb èxit!
I una cosa tan sencilla com el pollastre...una pechuga filatejada...

1 pechuga de pollastre
Per a la maceració:
2 cc d'oli d'oliva (no tinc oli de sèsam) per compensar i poso sèsam
3 cc de vinagre d'arròs
2 cc de salsa de soja (que jo he substituit per tamari)
2 cc de mel

En un plat he posat la pechuga de pollastre filatejada amb tots els ingredients de la maceració, ho tapem i a la nevera unes hores, la vaig posar ahir al vespre i l'he cuinat avui.

Tallem mitja ceba (vermella en el meu cas) el més adient hagués estat fer servir ceba tendra, però...amb unes gotes d'oli al wok calent...
Tallarem els bolets shitake, jo els tenia al congelador, els vaig veure fa un temps al mercat, ekls vaig tallar i passar pel wok i els vaig congelar. Avui m'han vingut de perles.
Quan la ceba començava a suar li he afegit els shiitake i el pollastre trossejat.
Un bon raig de tamari...i saltejar fins que el pollastre estigui al gust.
Unes llavors de sèsam pel damunt i a menjar!

Avui ho he acompanyat amb una cervesa de les nostres, espero poder acompanyar-ho amb una Tiger o una Lao...
Avui gens picant...mica en mica ho aniré intentant....

Laa Kàwn!
Publica un comentari a l'entrada