Petits Muffins de fajol!

O hauria de dir madalenes de blat sarraí...

Descobrint productes nous...primer començo pels kumquats o quinotos coneguts també com taronja nana i que fa pocs dies la Mercè ens en penjava un post...em vaig proposar de trovar-ne, pel seu gust amarg...i com no el meu subministrador de coses diferents en tenia...en vaig agafar quatre per fer-los comfitats...i el dia que hi vaig anar tenia ruibarbre... unes penques cap a casa...a veure que en podria fer...

Aquell mateix dia vaig passar per una de les botigues de dietètica que hi ha al mercat...tot buscant farines diferents a la típica farina de blat, ...i vet aquí vaig comprar balt sarraí, altrament conegut com a fajol...entre d'altres...

El fet de trobar ruibarbre, va fer canviar els meus plans...però bé, no me'n panedeixo pas!

30gr de mantega
3 penques de ruibarbre
Suc d'una taronja
2 ous
200 gr de sucre
350 gr de blat sarraí
1 sobre de llevat
1 raig d'oli

Primer he netejat el ruibarbre i l'he tallat petit, en un cassó he posat la mantega, el ruibarbre i el suc de la taronja i ho he deixat cinc minuts. Deixar refredar una mica.
En un bol batre els ous amb el sucre, i poc a poc anar afegint la farina i el llevat, i mica en mica el suc de taronja amb el ruibarbre, al final un raig d'oli, i posar en motlles.
Al damunt hi he posat kumquats i llavors de rosella...

Cap al forn, ja calent a 180º només baix uns 20 minuts......deixar refredar i menjar....
Publica un comentari a l'entrada