Parsnip soup

Quan encara era a Londres vaig comprar PARSNIP doncs en Gordon Ramsay a la Taste of Christmas va fer una sopa de Chirivia, poma i castanyes...
I tal i com us vaig dir aquesta us la debia (recepta versionada, és clar...sense castanyes!)

El passat dilluns dia 22 de Desembre llegia en un diari l'ús de la xirivia a Catalunya, fem-la protagonista!!!...i vaig pensar, si jo tinc la sopa de xirivia pendent:

Un porro
Una xirivia (normalment són bastant grans)
Pomes, depén de la poma (jo en vaig posar 3, però eren petites)
Caldo de pollastre
Sal i pebre

En una cassola fonda, posar l'oli, quan estigui ben calent afegir el porro tallat en rodantxes, quan comença a agafar color afegir la xirivia (que hem netejat i tret una mica la pell) tallada en trossos, juntament amb la poma (pelada, sense cor i tallada a trossos també) (aquí el Sr.Ramsay hi va posar castanyes cuites i pelades, jo no!)deixar 15 minuts ...Afegir el caldo de pollastre...i deixar bullir fins que la xirivia estigui cuita. Rectificar de sal i pebre. Passar-ho pel Turmix i a menjar!
Els anglesos al final hi afegirien una mica de crema de llet (2 or 3 spoons of double cream)...sense també queda bo.
La veritat és que queda una crema de xirivia amb un gust diferent...boníssima!

1 comentari

  1. ha de ser molt bona...de fet, jo sempre poso xirivia per fer el caldo...amb la poma ha de quedar un gustet dolç...ho provaré!

    petons!

    ResponElimina