Això és Can Fabes...


Com passa el temps, sembla que va ser ahir que en feia 30...i com han canviat les coses...si llavors m'haguessin dit com estaria als 40... els hagués tractat de bojos...i m'agrada!!! 

M'agrada haver viscut tot el que he viscut, m'agrada el que m'ha portat fins aquí, i m'agrada el futur que m'espera...enamoradíssima de la vida, de la meva parella i del nostre fill...benvolguts 40!!!

Per a celebra-ho sopar a Can Fabes a St.Celoni...havia de ser una sorpresa, i sort que no ho va ser...no ho hagués suportat...per sort el dia va arribar i tocava ser la pitjor mare del món...abandonament del mini-pol amb els avis...el nen encantat, jo...amb un sentiment de mala-mare horrorós...que em va passar quan ens assentàvem a taula...

Ja en tinc 40!!!

A Can Fabes, tot un 2 estrelles Michelin

Anem doncs... pel MENU DE TEMPORADA amb MARIDATGE


Aperitius

Per començar dues copes de cava...una bona manera de començar un àpat que ens tindria assentats en aquella taula quasi 4 hores...i no ens vem adonar que el temps passava...érem allà asseguts en aquella taula sense adonar-nos del que estava passant al nostre voltant ( el restaurant estava ple i no ho semblava pas!!!) Em sap greu que del maridatge no en vaig fer fotos...em queden ara quatre pinzellades...i de noms i anyades...quasi ni un...en general, molt satisfeta del maridatge...llàstima de no saber que és el que vem beure...L'Alejandro...el somelier em matarà!!!!

Un cava, RIMARTS...un Penedés, 40 mesos en barrica...amb unes bombolles petites que pujàvem a tota velocitat...començàvem bé!!!

El cava ens va acompanyar tots els aperitius...vem començar amb un bastonet folrat de bacon de la Toscana i unes patates fregides amb margarina i pernil. Per continuar amb una amanida de primavera i una remolatxa emulsionada sobre mascarpone. I per acabar un blinis amb ous de salmó i una torrada amb orenga i pop.



Els aperitius per obrir boca...

I comencem l'àpat:

Ostres sobre Bloody Mary

Primera sorpresa el vi: un rosat escumós de Pinell de Brai fermentat en àmfora...i l'ostra...sense comentaris, amb bloody mary...començàvem moooolt bé...


Pa d'espelta:


Tàrtar de vedella blanca amb tronja

Un xacolí de la zona de Zarautz-Guetaria que li esqueia a la perfecció a aquest tàrtar de vedella...carnota..blanca... amb molt de gust de taronja...



Escamarlans i Ravioli obert de ceba

Marestel un vi blanc de la Savoia francesa per acompanyar aquest ravioli obert amb la ceba caramel·litzada al fons, cobert d'una beixamel de mantega...i...escamarlans...boníssim..


Arròs cremós amb rabassoles

Malus Mama, una sidra de Sant Sebastià fermentada 1 any en barrica i un plaer per al paladar va maridar a la perfecció amb un arròs cremós, que no li vem trobar gaire cremós, però si fet al seu punt amb múrgoles i foie...un arròs excepcional...i el toc de la poma...genial...


Aquí es veu el foie!!!

Aquí es veuen les rabassoles o múrgoles!

Peix de la llotja de Blanes amb caneló de carbassó

Aquell dia va ser el pagre amb un caneló de carbassó, acompanyat amb cervesa artesanal, de Mediona, em fa l'efecte que es deia Setembre de la masia Ales Agullons de Sant Joan de Mediona (Alt Penedès), jo no sóc massa de cervesa, em va agradar, potser un pèl àcida...però ja ho té la cervesa,no?



Al menú podies triar porcell o xai, i tots els comensals havien de triar el mateix...al no ser massa de carn ho vaig plantejar i ens van canviar el menú.



Carré de vedella amb carxofes per l'Albert...(la vedella molt tendre, evidentment que la vaig tastar!!!)


Els cors de carxofa...brutaaals...


I per mi, mero amb cebes caramel.litzades i espinacs...molt bo.

Els dos plats van anar maridats per un vi  negre francès, fet amb 17 varietats de raïm per això no està considerat com a cap DO i està etiquetat com a vi de taula "J'en veux", va ser el vi que menys em va agradar, però per que els vins francesos tenen un altre gust, diguem que no estic acostumada...


I el que no podia faltar era demanar un desig tot bufant una espelma... i... no va faltar...gràcies Albert...el meu desig va ser.........ja ja ja ...una M!!!




Formatge

Una safata de formatges, tots catalans, si volies els podies tastar tots, jo en vaig triar tres...un de blau, un de cabra i un d'ovella...un èxit amb els formatges!!!




Pre-postres

Maduixa i fruita de la passió...dolç i exòtic... jo hagués preferit alguna cosa amb xocolata, però l'alternativa va ser molt refrescant...I, ja estàvem bevent un vi dolç garnatxa 100% d'en De Muller...de Tarragona.



Maduixes, alfàbrega i Citronela

Contrast de gustos entre l'alfàbrega i les maduixes...sobre un biscuit amb un toc molt bo...


Sobre l'alfàbrega...plata comestible!!!
Petit Fours

Aquí si que ens vem posar tebis amb la xocolata...a quin més bo!!!!


Per acabar un parell de cafès...potser va faltar una copeta de cava per acabar de la mateixa manera que havíem començat...

Una volta per Sant Celoni per pair el sopar, recordant plats i sabors...i un record per sempre...

Moltes gràcies Can Fabes

I Moltes gràcies Albert, t'estim!!!





12 comentaris

  1. muchas felicidades por los 40 y poder saborearlo tan ricamente,un menú a la altura de la categoría de Can Fabes y un detalle la felicitación y vela
    Peto

    ResponElimina
  2. Marta moltes felicitats!!!
    Jajajajaja m'has fet riure molt en la teva introducció del post! Ja sé que costa (sobretot les primeres vegades) això de deixar el petitó sense sentir-se mala mare, però un s'hi acostuma ràpid... ja ho veuràs!! jajajaja!
    Estàs estupenda, tens un nen preciós i una parella fantàstica! I per rematar-ho celebres un aniversari tant especial en un dels millors restaurants de Catalaunya! Moltes i moltes felicitats!!!! Molts petons preciosa!!!

    ResponElimina
  3. Ostres quina manera més maca de celebrar els 40. On haig de firmar per estar així d'estupenda????
    ;) Petons!

    ResponElimina
  4. Moltíssimes felicitats!!! tant pel teu aniversari, com per estar tan estupenda, com per prendre't el sumar anys amb tant optimisme i positivitat, m'ha encantat la teva introducció!! i el sopar, fantàstic!! Un petó i a celebrar-ne molts més!

    ResponElimina
  5. moltes felicitats!!! i qina celebracio tan meravellosa! petons

    ResponElimina
  6. Felicitats, guapa!! Carai, quina manera més bona de celebrar-ho! Els plats fan molt bona pinta, especialment les postres i aperitius. Potser no tant els plats principals, tot i que pel que dius eren boníssims, oi? Petons!

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats Marta!! Una celebració de luxe!! La crònica interessantíssima! Petonets!

    ResponElimina
  8. Quina entrada més maca Marta!! Moltissimes felicitats!! Només cal veure't la cara a la primera foto, estàs radiant!!
    Fa molts anys que vaig estar a can Fabes (era molt joveneta i això de la cuina encara no m'havia picat) i recordo que varem menjar molt bé :)
    Petonets....i....fins diumenge ¿no?
    MAR, de EQNME

    ResponElimina
  9. Marta, moltes felicitats!!!! Jo també sóc del 73!!!!
    Quin regalasso!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months
    of hard work due to no back up. Do you have any solutions to prevent hackers?


    Here is my page ... Air Jordan Pas Cher

    ResponElimina
  11. Felicidades por tu cumple, aunque sea con retraso, el menu y Can fabes, espectacular. Un beso !!

    ResponElimina
  12. bonica intro....el que més m'agrada dels teus posts....(jo que no faig cap recepta....hahaha).
    El 6 de juny és un gran dia de celebracions a casa....... ja porposaré de fer-ho com tu ;)

    ResponElimina