Coca de Llardons (Chicharrones!)

Comença l'estiu, temps de revetlles i de coques!!!

Dilluns el Mini-Pol va començar l'escola bressol...això vol dir que aviat jo ja estaré immersa en les rutines...crec que la adaptació és pels pares pas pels petits, o almenys en el nostre cas!!!
Busquem la conciliació familiar, i crec que la trobarem quan tingui 16 anys i ja pugui anar sol pel carrer, no?
 La qüestió és que havia d'estar moooolt ocupada per no trobar-lo a faltar...dilluns vam estar tres horetes plegats i vam marxar els 2 cap a casa, però dimarts ja el vaig deixar a les nou....fins a la una, eren les onze del matí i ja el volia anar a buscar!!!!

 Per sort la Berta, la meva cunyada, em va passar les receptes de les Coques de St.Joan i St.Pere per fer-les amb la Thermomix ...L'any passat ja em vaig iniciar (amb les mateixes receptes!!!) amb la de crema i la de fruita confitada i van ser un èxit...enguany n'he fet dues de les receptes...la de llardons i la coca tovada...I una tercera, però ja us explicaré d'on he tret la recepta!!!

Començo amb la de llardons, doncs és la més fàcil i no cal que fermenti...he de dir que a mi els llardons no m'agraden gens, i de les 2 coques que en van sortir...les vaig col.locar...com que em van dir que estava tan bona...la vaig tastar...d'un tros que no hi havia quasi llardons...i, es pot menjar (com es nota que no m'agraden els llardons...) el que m'agrada d'aquesta coca és el seu nom en castellà "coca de chicharrones" SI?

Què passa si no tens Thermomix....no passa res, es pot fer amb un altre robot elèctric o bé amb les varetes elèctriques (les d'amassar) amb el ganxo,vaja!...
Aquesta jo la vaig fer amb la TH.


coca de llardons

COCA DE LLARDONS


Necessitem (per a dues coques del tamany de la safata del forn)

200gr de llardons
100gr lllet
100gr aigua
200gr llard de porc (segí)
20gr de llevat de forner
1culleradeta de sal
200gr de pinyons
sucre per a decorar
I el toc, un vaporitzador d'anís per ruixar per sobre!

Pre-escalfem el forn a 200º
Al got de la TH i posem els llardons i els triturem, era una bossa tancada i pesava 260gr, per que no em quedessin els llardons per casa els vaig posar tots. Un cop triturats 10 segons a velocitat 4 els reservem. Sense netejar el got posem la llet, l'aigua, llard de porc un minut a 37º (més o menys per que la meva TH te ja 10 anys i és la 21, el nou model el TH31 pots posar just 37º...ui semblo una venedora de TH!!!) a velocitat 2. Passat el temps, afegim el llevat de forner 10 segons a velocitat 3. Afegim la farina i la sal uns segons a velocitat 6, programem 1 minut a velocitat espiga (aquesta velocitat és la que amassa) i passat el temps afegim els llardons,  segons més a velocitat espiga.

I ara ja tinc la TH 5, i ja hi ha TH 6! Sóc de TH des de que en tinc 30!!!!!

Ja tenim la massa llesta, queda molt enganxifosa, ens posem oli a les mans i la traiem del got. En fem 2 boles més o menys iguals i els estirem ben finetes. Per que no s'enganxin al corró posem farina a la superfície i untem d'oli el corró.

Posem els llardons, el sucre per damunt i vaporitzem amb anís.

Al forn 15  minuts, o si les volem una mica més torrades, uns minuts més.

Aquestes coques no han arribat a cap revetlla!!!coca de llardons


Una copeta de cava ben fresquet...i bona revetlla!!!!

13 comentaris

 1. Doncs a mi m'encanta la coca de llardons!!!!!

  Aaaiiixxxx, que s'acosta el moment de tornar a la feina. Bé la llar d'infants? On el portes?

  Ptnts
  Dolça

  ResponElimina
 2. una buena coca para la verbena
  Marta¡¡
  Bss

  ResponElimina
 3. Muy buena, a pesar de que no te gusten, te han salido de lujo, yo normalmente las hago con la masa de hojaldre hecha y me ahorro el trabajo de hacer la masa, jeje. un saludo !!

  ResponElimina
 4. Que treballadores que esteu, jo no faig res de cuina, em falta el temps i suposo que sobretot les ganes, improviso molt i sobretot posar-ho al blog em fa molta peresa, que hi farem...
  Jo hauré de comprar les coques i tot i que siguin de la Poy de segur que no seran com aquestes teves. Bon St. Joan.

  ResponElimina
 5. A casa per sant Joan tampoc pot faltar mai la coca de llardons!
  Però jo faig la versió fàcil amb pasta de full ;)

  ResponElimina
 6. Amb aquesta coca segur que heu tingut un final de revetlla deliciós!!

  ResponElimina
 7. Doncs a mi, la que mès m'agrada es la de llardons... !!!! jajaja, la de fruites a seques la trobo avorrida i la de crema, vale,... es bona.
  Es dur, el momento separació mare-fill, però ja veuràs com poc a poc els dos ho apreciareu.
  Tindré present la teva recepta, un petó ben gros!

  ResponElimina
 8. pero quanta farina s'hi ha de posar?? no està escrit a la recepta.. gràcies.
  quim

  ResponElimina
  Respostes
  1. Quim tota la raó!! Uns 400 grs de farina!!!! A veure com et surten!

   Elimina
  2. Quim tota la raó!! Uns 400 grs de farina!!!! A veure com et surten!

   Elimina
 9. Marta, els llardons els barreges al vas o al final es posen per sobre amb el sucre?

  ResponElimina