...Simplement....Sardines...

Qui em coneix bé...sap que les sardines m'encanten...i mai en faig a casa per l'olor que deixen...les he tastat al forn, a la sal, amb papillot, i en molts restaurants que he anat quan les vec en demano, això si, sense l'all i el julivert...m'agraden les sardines tal qual!

...Fa cosa d'un mes que sóc feliç...culinàriament parlant...després de passar tota una tarda de gran magatzem en gran magatzem...ja tenim barbacoa...ara les sardines les puc fer a casa, sense problemes d'olors (els veins no diran el mateix, és clar...)

Amb temps preparar el carbó i començar a preparar l'escalivada, un parell de pebrots i un parell d'albergínies... que bo!!! Llavors ja podem posar les sardines a les brases....



No voldria deixar-me en aquest post la menció al llibre que em va regalar el meu estimat pare per St Jordi, bé el cas és que me'l va regalar un mes abans de Sant Jordi, i per la data ja l'havia llegit..."RAPSÒDIA GURMET" escrit per la Muriel Barbery...i tot esmentat aquest llibre, fa una descripció del plat que avui ens ocupa...genial...permeteu-me que en transcrigui un tros:

"...Amb els ulls com a taronges, mirava fixament l'objecte del meu desig; la pell grisa i bufada, solcada per llargues ratlles negres, ja ni s'hi adheria als flancs que recobria. El meu ganivet feia una incisió al llom de l'animal i dividia amb cura la carn blanquinosa, cuita al seu punt, que es desprenia en làmines ben fermes, sense un bri de resistència.
...Dir d'aquesta carn que és fina, que el seu gust és subtil i expansiu alhora, que estimula les genives,a mig camí entre la força i la suavitat, dir que l'amargor lleugera de la pell rostida amb l'extrema untuositat dels teixits compactes, solidaris i poderosos que omplen la boca d'un sabor llunyà converteix la sardina a la brasa en una apoteosi culinària..."

...descripció fantàstica....el llibre n'és ple!



...I com no, agoserats un kg de sardines per a dos persones...tot i que es mengen soles...no les vem acabar...alguna cosa en faré...

I per sopar truita de sardines a la brasa...

Necessitem la carn de 4 sardines fetes a la brasa
3 ous
Concentrat de tomàquet
sal

En un bol batem els ous, afegim la sal i una mica de concentrat de tomàquet, i la carn de les sardines i ho batem tot bé. Ho he posat en un motlle de silicona i al forn a 170º uns 20 minuts. Desmotllar i servir...

Quina cosa més bona, ara bé...vigilar amb les espines que se'n pot haver quedat alguna...




I quan l'obres...



Bon profit!

5 comentaris

  1. Has fet tot un homenatge a les sardines!. Moltes vegades en les coses senzilles hi ha l'essència de les millors coses!

    ResponElimina
  2. Felicitats per un "aprofitament" tan imaginatiu, i les sardines a la barbacoa, me les imagino i s'em fa "la boca aigua", quasi sento la olor.

    ResponElimina
  3. para mi la mejor manera de comer sardidas con todo su sabor es asi a la brasa
    miquel

    ResponElimina
  4. Boníssimes, a la brasa. Les vaig menjar a Galicia sota un bosc i fetes a la brasa amb les seves entranyes... uau.

    Ara que jo la truita al forn... no és lo meu. M'agrada molt més a la paella. Al forn em falta el contacte amb l'oli a alta temperatura :)

    ResponElimina
  5. Les sardines a la brassa, perfectes!! M'hi apunto.

    Ara la truita... no la he tastada mai, hi hauré de posar remei.

    PTNTS
    DOLÇA

    ResponElimina