Wild Mushroom Pilaff

Recepta del llibre Indian Food Made easy, de la Anjum Anand.

Tot el món de les espècies indies em té el cor robat...descobreixo olors i sabors diferents, alguns m'agraden i d'altres no! Jo he fet aquest plat amb aquestes espècies d'aquí, ara bé...diu que si no tens totes les espècies no passa res i només posant el Garam Masala, ja ni ha prou. El Garam Masala és un preparat d'espècies... jo també n'he posat:

Jo hi he posat:
1 fulla de llorer, 2 claus, 2 llavors verdes de "cardamomo", una miqueta de garam masala (el vermell), una mica de llavors de comí (el que sembla menjar del periquito) i una mica de pebre negre!

Recepte per a 4-6 persones:
300gr d'arròs Basmati
200 gr de bolets de qualsevol tipus
3 cullerades d'oli
1 ceba petita, pelada i tallada
5 gr d'all (aproximadament 2 dents)
sal
390 ml d'aigua
I una cullerada de suc de llimona (opcional)

Per les espècies:
1 cc llavors de comí
2 fulles de llorer
1 branca de canyella
2 llavors negres de "cadamomo"
6 llavors verdes de "cardamomo"
6 grans de pebre negre
4 claus

O si no és te res d'aixó una cullerada de Garam Masala

Primer de tot posar l'arròs amb aigua durant 30 minuts. En una cassola (jo vaig fer servir el wok) calentar l'oli i posar totes les espècies, 20 segons, després hi posarem la ceba (ja tallada ben petita) i la deixarem uns 5 minuts. Després afegirem els bolets, (en el meu cas tenia bolets xinesos en sec, els vaig deixar uns 20 minuts en remull en aigua calenta i després els vaig tallar petits), l'all també llaminat (jo mig gra!) i la sal i deixar-ho 4 o 5 minuts més.
Mentres haurem colat l'arròs que afagirem a la cassola,juntament amb l'aigua (ja calenta), la idea està que l'aigua ha de cobrir un dit per sobre l'arròs, si es tapa la cassola millor i deixar-ho uns 10 minuts, si l'aigua no s'ha evaporat deixar-ho 2 minuts més, provar l'arròs i llest.
Si es vol s'afageix una cullerada de suc de llimona.

Aquí el moment final...

Finalment al plat: Em feia por que quedes massa especiat, i vaig ser prudent...però el que hi vaig posar perfecte!3 comentaris

  1. A mi també m'agraden molts les espècies... A la llista, especialment aquesta barreja que has fet

    ResponElimina
  2. Ummm això segur que està boníssim!!! apuntada

    ResponElimina
  3. fantàstic aquest arròs pilaf amb xampis..la foto molt xula

    ResponElimina