Croquetes de la Ruscalleda!

Un dia, passejant per Barcelona vaig entrar a la Casa del LLibre al Passeig de Gràcia i vaig trobar un fons d'armari, ...per l'estanteria dels meus llibres de cuina, aquest cop fullejat i comprat. La veritat que un molt bon punt de referència per a la cuina bàsica i de casa, i amb un títol perfecte: "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda.

Les CROQUETES DIVERSES, aquest cop només he adaptat les quantitats, doncs la recepta que ella fa és per a 8 persones. Posaré però la seva, i si teniu el llibre és a la pàgina 31.

400gr de la carn escollida, en el meu cas era pollastre i gallina de fer el caldo
1 ceba
500ml de llet
3 rovells
100gr de farina de blat
50 gr de farina de blat de moro (Maizena)
Sal, pebre blanc, nou moscada, oli d'oliva verge extra

3 clares i pa ratllat, oli per fregir-les

En una cassola adequada als volum dels ingredients, posar-hi un fil d'oli i sofregir-hi a foc lent la ceba picada molt fina, ha de quedar rossa, 20 minuts.
Afegir la carn que tenim picada, donar-hi un tomb per la cassola, 1 minut.
A part, en un bol mesclar bé (amb l'ajut d'una batedora manual de barilles) la llet, la farina, la Maizena i els tres rovells d'ou, el punt de sal i pebre i un polsim molt petit de nou moscada. Tirar.ho al sofregit ceba-carn i, a mig foc, continuar la cocció, sense parar de remenar, fins que la mescla es converteixi en una pasta fina, espessa i brillant, que per cocció i emulsió fa butllofes i, per si mateixa, es desenganxa de les parets de la paella o cassola on l'hem cuit, aproximadament 10 minuts.
Només ens queda abocar la pasta de les croquetes en un taulell adequat, esperar que es refredi, donar-hi forma de croquetes, passar-les per les clares i arrebossar-les amb pa ratllat, i fregir-les amb oli d'oliva verge extra, calent al punt, 170º.
Gràcies Ruscalledam per aquesta recepta.

I com jo us ho explicaria, que al cap i la fi, és com ho he fet.

He tret la carn del pollastre i de la gallina del caldo, vigilant que no hi quedés cap ós, llavors ho he passat per la trituradora i ho he pesat per calcular les quantitats de la resta d'ingredients. En una cassola grossa hi he posat l'oli i la ceba tallada ben fina, quan agafa color i afegim la carn picada. En un bol barregem els rovells d'ou, les farines, la llet, sal, pebre i nou moscada. Quan està llest ho afegim a la cassola i no parem de remanar fins que espesi, queda una textura suau, passats uns 10 minuts ja estrà llest. Ho col.loquem en un bol de vidre i ho deixem refredar. Fem les croquetes amb dues culleres, o bé amb les mans. Ho passem pels rovells i després pel pa ratllat, i ho fregim. Si en surten masses, les congelem, jo les he congelat sense arrebossar-les, així en podré fer canelons...

A menjar!!!





7 comentaris

  1. Ai les croquetes fetes casa... quina cosa més bona!!! I si la recepta és de la Rusqui segur que surt boníssima!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. A casa sempre que comprem pollastre a l'ast o bullim carn per fer brou, sabem que hi haurà croquetes! I, a més, com sóc una noia previsora, en faig sempre de més i en tinc el congelador ple. Que sempre van bé per aquells dies que no has tingut temps d'anar al súper! Hehe. T'han quedat perfectes, fan goig!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Les croquetes casolanes, tan senzilles i tan bones, mmmmmmm.

    ResponElimina
  4. M'encanten aquestes croquetes. Des de que vaig descobrir les d'aquest llibre ja no en faig cap altres, són tant senzilles i queden tant bones! Has provat les de bacallà, són una perdició, boníssimes. Jo aquesta setmana n'he fet l'entrada al meu blog.
    Petons

    ResponElimina
  5. ...aquest llibre té molts secrets, a vegades el més sencill és el que més et satisfà!!!...i posar-los en pràctica tot un plaer!

    Ptnts
    M

    ResponElimina
  6. La Ruscalleda és èxit segur i l'aspecte que fan eixes croquetes teues diu "menja'm"!!". Salutacions

    ResponElimina