La millor crema de carabassa!

Com va la tardor? 

Què has de fer quan et regalen una carabassa violí? Doncs aprofitar-la al màxim!!

Si estiguessis immers en una dieta Keto o cetogènica, pensa que la carabassa el seu 70% són hidrats de carboni, el 20% proteïna i el 10% greixos!! Si estàs en una dieta low carb, la tens restringida. Però si estàs amb una dieta Energètica, la carabassa és dels elements potents.

Els qui em coneixeu, sabeu que darrerament el meu món són els dolços, però això s'ha de compensar d'alguna manera i controlant el què menjo és una de les maneres.

He intentat Keto, 6 mesos, reducció de pes (en total 2 kgs) però la repercussió en les analítiques, ha estat determinant per a deixar-la. Tinc la sort, ara, de no patir cap mena de malaltia, les meves analítiques són envejables. Però després de 6 mesos, he passat de no sobrepassar (ni per excés ni per defecte cap límit) a passar-ne més d'un. A altres persones em consta que els hi ha anat bé, a mi...justet.



Per això la carabassa, que a mi personalment m'agrada, la introdueixo de manera saludable a la meva alimentació diària.

A la que fa una mica de fresca, les cremes són un plat habitual dins els meus àpats i la Crema de carabassa n'és una.

A casa sempre hem tingut carabasses i sempre n'he vist pel rebost. Les meves preferides eren les ratllades, sabeu perquè? en fèiem cabell d'àngel!!

I les altres, les tallavem  a trossos i bullides amb pell (estic parlant de fa molt temps). Després les vaig aprendre a fer el forn, però no encertava mai el temps. i ara ja, tot controlat, partides en dos (depèn del tamany, és clar) i al forn, amb un raig d'oli oliva i farigola, romaní o sajolida (el que tingui per casa) Temperatura 180 graus (sempre forn pre-escalfat) i el temps en funció del pes de la carabassa.

Us he posat a @padenous  (instagram) a l'apartat de CARABASSA com he cuit aquesta.

carabassa al forn
180 graus forn dalt i baix amb ventilador, 35 minuts 



La primera recepta, és la de la CREMA DE CARABASSA, és versàtil, i pots afegir poma, espècies, bolets...el que vulguis i sempre  tindrà aquest color carabassa del becarotens i el seu sabor és tirant a dolç, per això les espècies li van tan bé. En funció del que busquis, li afegeixes una espècie o una altra.

La combinació ideal és amb poma, però avui no n'he posat.

CREMA DE CARABASSA


300 g de carabassa cuita al forn
Mitja ceba gran ( o una petita)
30 g Oli
Sal de l'Himalaia i pebre acabat de modre

Aigua, depèn de la textura que vulguem. jo hi he posat 175 g d'aigua

He fet servir la Thermomix, posar mitja ceba, amb 30 g d'oli, triturar. Programem 10 minuts a 95 graus a velocitat baixa (1 o 2). Passat el temps, afegim la carabassa (ja cuita) i els 175 g d'aigua.
i programem 15 minuts més, a 95 graus, velocitat baixa. Rectifiquem de sal, afegim pebre al gust.
Triturem fins que quedi fi i llest.

Un raig d'oli d'oliva...i a menjar...

Vaig menjar-ne un dia per dinar, i la resta en dos esmorzars. Si una cosa intento fer, és reduir la menja de pa al matí.

La recepta no te cap secret, però és súper saludable i energètica.

El proper post penjaré les altres tres receptes que he fet. 

Si has arribat fins aquí, moltes gràcies, si la fas m'ho dius, i si vols deixes un comentari.

Gràcies


 

2 comentaris

  1. Súper bona la crema… i res de dietes, ni keto ni low carb ni res de res… menjar amb coneixement i cremar el que et passes 😉 i sobretot no r’obsessionis!!!!!!!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Tot amb control!! Però hem de començar a controlar-nos i a casa saps que hi ha dolços...molts dolços!!! jeje

    ResponElimina