Sopa Thaï a la catalana!

Hola, divendres!! Feu pont??

Jo noooooo, però ahir vaig descansar i demà hi torno!! Descansar...potser no gaire, doncs tinc un cap de setmana una mica entretingut! Massa temps no sé si en tindré!

Però avui em venia de gust explicar-vos aquesta recepta, una sopa thaï! Vaja, com vaig improvisar una sopa que ens va encantar! La culpa va ser saber que em va costar un curs de cuina Tailandesa a Bangkok, quan hi vaig anar al 2010, i llavors comences a estirar el fil i tot just tornava d'aquest viatge un 1 de Novembre de 2010, vaig pagar amb bahts, no he trobat el tiquet de pagament, però si d'on vaig treure la informació, em va costar entre 600 i 1200 bahts.

Re-buscar al bloc (l'àlbum no cal que el busqui que no hi és, assignatura pendent) quan m'havia costat el curs de cuina... i tampoc (emoticona de les mans al cap!!!) però reviure aquesta entrada, que avui en dia m'ha portat a aquesta, tot un abisme. Evolucionar o morir!!

Al 2010, em va portar a separar-me unes hores de tot el grup (teniem matí lliure, la majoria va anar a fer-se un massatge), jo vaig aprofitar per anar al mercat i cuinar a les cuines d'un restaurant. 
He flipat amb el canvi de lloc on ara s'estan fent les classes. 

Us imagineu, un matí entre setmana a un carrer a Bangkok, una noia australiana, jo i la professora, direcció a un mercat de  barri en ple centre de Bangkok... comença l'aventura!


Quan hi ha canvis, tot canvia! 

Algun dia us explicaré els canvis, avui crec que ja no toca!

SOPA THAÏ


-Què fem per sopar? 
-he comprat uns fideus "raros" et sorprenc!!! 
-D'acord!

Sort que conec al meu home i ell em coneix a mi, si no, pensaria que el vull enverinar! jejejeje

Vaig comprar Brown rice & Wakame Noodles,uns espaguetis d'arròs integral amb algues wakame.

Necessitem per a 2 persones

150 gr de Brown rice & Wakame Noodles
8 gambes
100 ml de llet de coco
1 ceba tendra
1 tros de gingebre fresc
Espàrrecs verds
1 xile ( o pebrot picant)
Oli de sèsam
Coriandre 
Curri 
100 ml de Caldo suau de gambes (les peles i caps  de les gambes, un tomàquet i mitja ceba)


 1. Pelem les gambes. Reservem les cues
Fem el caldo suau de gambes:
 1. En una cassola sofregim mitja ceba tallada
 2. quan estigui dorada  afegim el tomàquet ratllat, un pols de sal i un pols de sucre
 3. Afegim les peles i els caps i que agafin color
 4. Hi posem aigua fins a cobrir, i  quan bulli ho deixem coure 20 minuts
 5. Colem, aixafem les les peles i els caps, cebes i tomàquets i tindrem un brou suau, quan més aixafem menys suau serà, però més gustós!
Agafem el wok:
 1. Posem oli de sèsam, ben poc, i sofregim la ceba tendra tallada a pluma. (l'ideal seria posar-hi lemon grass però no sempre en podem tenir)
 2. Quan comença a agafar color, afegim el gingebre tallat i el xile (jo en vaig posar mig dels petits, aquí depèn del valents que sigueu)
 3. Afegim el caldo suau de gambes, i la llet de coco
 4. En un cassó, escalfem l'aigua.
 5. Quan està calent tirem els noodles. Seguirem les indicacions del fabricant.
 6.  Quan els noodles estan cuits, els tirem al wok, junt amb les cues de gambes pelades i el coriandre tallat petit, mitja cullerada de curri (de les petites) i una mica de cúrcuma. Un parell de tombs.
 7. Si volem podem afegir una mica de ratlladura de llima al final (per substituir al lemon grass)
 8. En una paella fregim els espàrrecs verds tendres durant 2 minuts, els afegim al final.
Posem dins els bols i a menjar!

sopa thai a la catalana

sopa thai a la catalana

sopa thai a la catalana

sopa thai a la catalanaBon profit!

Us atreviu?
 Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada