Mascarpone casolà!

Quan veig una recepta que em crida l'atenció, l'apunto a la meva llista de pendents, no miro masses blocs, però si l'instagram i pinterest, que són fonts d'inspiració constants, i ràpides!

Per tant quan vaig veure la recepta del mascarpone casolà ja vaig trigar a fer-la! La Sílvia de www.chupchupchup.com la va fer i  la veritat és que la senzillesa de la recepta, i la seva elaboració prometia èxit assegurat.

A casa tenim llimones, és un plaer anar a buscar-ne, i quan no puc anar-hi també arriben a casa  de totes maneres, l'avi i el Pol van a buscar-ne!!
Era la meva per a fer el mascarpone, i aquest mes d'agost que he estat posant ordre a les meves llistes de pendents i he aprofitat per a fer-la!

MASCARPONE CASOLÀ


Necessitem:

500 gr de Nata de 35% de MG
30 ml de suc de llimona (aquest cop, llimones ecològiques 100%

Tenim ambdues coses a temperatura ambient. 

Escalfem la nata en un cassó sense que bulli, afegim el suc de la llimona i remenem amb el batedor de globus, més o menys 5 minuts fins que espessi i ho retirem del foc!

Em va recordar talment la recepta del mató, que la vaig fer seguint les indicacions d'un senyor en una estada a Rupit, si aquell cop ja en vaig quedar meravellada, sabia que ara em tornaria a passar.

Ho deixem a la nevera en un bol tapat amb film transparent durant 8 hores.

Passades les 8 hores, preparem un bol, agafem un tamís ( jo he fet servir el que faig servir per fer el menjablanc típic de Reus, i si no l'heu fet mai és totalment recomanable!!!)
Posem la mescla sobre el tamís, i ho deixem a la nevera durant 24 hores! Tapat amb fil transparent i esperar!

Passades les 24 hores ja tenim el mascarpone fet. Ha deixat anar un suc que es pot aprofitar, jo no ho vaig aprofitar, tot sigui dit. I ja només ens queda tastar-lo.

Agafem una cullera i n'agafem una mica, i el tastem, mmmmm quina cosa més bona!

La veritat és que no cal fer-li res més!

mascarpone casolà
Una passada de Mascarpone!!


Comprem unes maduixes, les posem amb vinagre de la Paula Coll de l'Oleum Flumen un vinagre de xerès que em te el cor robat, i l'acompanyem amb mascarpone... delícia en boca!

Mascarpone casolà amb maduixes
Mascarpone amb maduixes marinades amb vinagre de xerès de la Paula Coll, d'Oleum Flumen


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada