Cuinem a 6 mans! Gelat de ratafia ca Roman de Rasquera!

Després del darrer Cuinem a 6 mans, ens vam quedar amb ganes de més, podríem fer-ne un, el darrer fins la propera temporada! I quina manera de fer-ho amb un gelat! Ens plantaríem a l'estiu i una cosa fresqueta aniria perfecte!

I fer un gelat, de què? Tenim les idees força clares les tres i anem força en la mateixa direcció, i podria dir que va ser unànime Gelat de Ratafia de Ca Roman de Rasquera! De les proposades, algunes ja les havíem fet... per tant Gelat de Ratafia va guanyar per golejada! Pot ser això en te part de culpa!


Cap a buscar una botella de Ratafia d'en Ca Roman de Rasquera, que va ser fàcil per que a Reus en venen a varies botigues. I la Glòria em va dir d'una botiga encantadora de productes eco que la tenien i cap allà vaig anar.Tot seguit us explico com l'he fet:

Per a 4 persones, si sou més golafres en necessitareu el doble de la quantitat que us indico:

Màquina per a fer gelats ( jo tinc la sort de tenir el complement de la KA i val el que val, però és un encert!)

300 ml de nata (35% en mg)
100 ml de Ratafia de ca Roman
15 gr d'Instagel d' Homechef
50 gr de sucre
100 gr de mango deshidratat

Amb 24 hores d'antelació posem l'aparell de la geladora al congelador.
L'endemà ja podem fer el gelat. Posem la ratafia de ca Roman a escalfar, no ha de bullir, només l'escalfem per poder dissoldre bé els 15 gr d'Instagel. Quan la ratafia està un pèl calenta hi tirem l'Instagel poc a poc, i anem remenant per que es dissolgui bé, si ho fem en fred hi quedaran grumolls.

Deixem refredar la ratafia a la nevera. Un cop freda, ja podem fer el gelat.

Muntem la geladora, hi posem la nata freda, la ratafia i el sucre. Engeguem la màquina, començarem a velocitat lenta i quan porti un quart d'hora, incrementem la velocitat. en 30 minuts tindrem el gelat fet.

Un cop llest, el transvasem a un pot que pugui anar al congelador. Un cop transvasat afegim el mango deshidratat, i amb una llengua ho remenem.

Tenim dues opcions, servir-ho llavors, amb textura de gelat italià. (tal qual he fet les fotos)
O dos, congelar i menjar amb textura més freda.

Volia haver fet fotos amb aquesta textura, però no hi vaig estar  temps, va desaparèixer del congelador!!!

És una recepta molt fàcil de fer, i que us recomano! El problema...si compres una botella de ca Roman Ratafia de Rasquera, amaga-la, sinó el dia que hagis de fer el gelat no en trobaràs!!

El millor compartir repte amb la Glòria i l'Olga, que elles també han fet la seva versió del gelat de ratafia i us convido a visitar.Altres cuinem a 6 mans que hem fet:

Pa de café amb xocolata
Ramen

I espero que us agradi la nova imatge del bloc, posar-se a les mans d' Elaidesign ha estat un plaer:
la imatge del bloc ha quedat senzilla i molt meva, i així serà per sempre!
Gràcies Aisha de tot cor!

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada