Ramen de pollatre avui cuinem a 6 mans!!

Ja hi tornem a ser... Ramen!

Cuinem a 6 mans amb la Glòria i l'Olga!

Avui li toca al RAMEN!! Feia molts dies que li tenia ganes a aquesta recepta! Les eleccions de les receptes al #cuinema6mans venen d'aquelles receptes que volem fer, que veiem i ens agraden... un dia la proposa la Glòria, un dia l'Olga i un dia...jo! La veritat és que no hi posem masses pegues i fem el que ens agrada...CUINAR!

Si em seguiu veureu que a mi tot el món oriental m'agrada, m'encanta descobrir nous àpats i nous productes, evidentment sempre versionant a la catalana i amb els nostres productes de Km0, però afegint aquell ingredient que no és nostre, i costa de trobar!

El ramen  és un plat japonès que han exportat a tot el món, no deix de ser un caldo (peix, carn, dashi o verdures) amb fideus i altres ingredients, vaja una escudella de les nostres. Cadascú fa l'escudella de la seva manera, i com la de la mare ningú! Doncs ells també, en funció del què hi posin tindrà un gust o un altre.

En principi volia fer un ramen amb dashi, doncs tinc la recepta del mateix aquí! Però no tenia kombu i en canvi si tenia al congelador un caldo de pollastre congelat. I quan tens una recepta pel #cuinema6mans tinc pressa per fer-la i compartir-la.

Us explico com he el.laborat el meu ramen, evidentment versionant-la a la meva manera!

(la recepta és per a 2 persones)

Brou de pollastre
2 pits de pollatre(sal i pebre)
2 ous
160 gr de fideus d'arròs
Gingebre ratllat al gust
1 ceba tendra
3 ocres
1 all tendre
1 cullerada de postres de sucre
3 cullerades de mirin
5 cullerades de soja light
sèsam negre per a posar per sobre
Oli de sèsam

Primer de tot netegem els pits de pollastre, els hi traiem totes les impureses que pugin tenir. Els he sal pebrat, i tancades al buit. Les he cuit a baixa temperatura 30 minuts a 65º i reservem.

Després els ous, he de dir, ous de pagès, a 100º durant 6 minuts, i reservem.

Mentrestant, tallem la ceba tendra a rodanxes i la posem dins d'un wok amb oli de sèsam, la deixem fer sense que agafi color. Quan està tova, i amb un lleuger color, afegim el gingebre ratllat . Jo el tinc pelat i congelat, i al moment de ratllar queda perfecte, a mi m'agrada el gust que té i ni poso força. I les ocres tallades. Afegim la cullerada de sucre, el mirin i la soja. Tindrem el caldo de pollastre escalfant-se en un cassó a banda i n'afegirem una mica. Esperem que es coguin les ocres.

En un altre cassó hi posem aigua, quan bulli i tirem els fideus i els tindrem 4 minuts.

Passat el temps, posem la resta de caldo de pollastre al wok, junt amb els fideus. Obrim les bosses dels pits de pollastre al buit i els tallem, els talls grossos els reservem i la resta l'afegim als fideus.

Pelem els ous i tallem els alls tendres. Ja estem preparats per a muntar el pla!

Repartim en dos bols el caldo i els fideus, posem el pit de pollastre i l'ou a sobre, i decorem amb l'ocra cuita, l'all tendre tallat i el sèsam negre.

M'encantaria que poguéssiu tastar aquest plat, per l'olor ja te'l menjaries!

El servim amb pals japonesos i una cullera.

Ramen de pollastre




La meva amiga ocra

 Ja teniu el meu ramen de pollastre preparat, us agrada?

Aquí podeu veure la recepta de la Glòria i la de l'Olga




Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada