Frikadellen...again...però amb pa de kétchup!!!

De les receptes pendents...el pa de kétchup d'en Daniel Jordà!!! O més ben dit, i després de fer-lo...pa rosa de kétchup  de la Marta Padenous (ja ja ja!!!)

Quan vaig tastar els pans de kétchup d'en Daniel, em van agafar ganes de fer-los...tenia la combinació ideal...Pa de kétchup amb Frikadellen!!! i un cop fets i tastada la combinació...és ideal!!! Tant el pa com l'hamburguesa són diferents, per tant la combinació és perfecte!!!



La recepta de la frikadellen aquí, amb una variació, en lloc d'orenga com vaig posar a la recepta aquest cop sajolida, que s'apropa més al marduix ( i no hi ha manera de trobar-lo!!!)

I la recepta, podeu mirar al seu llibre : PANES CREATIVOS de DANIEL JORDA I ALVARO CASTRO a la pàgina 108, o bé mirar el blog de la MJ que els va cuinar amb ell !!! Quina sort!!! Així, veieu el Daniel en la seva salsa i veureu que és un crack!!!

Necessitarem

500 gr de farina de força
50 gr de sucre 
2 ous grans
12 gr de sal
100 gr de kétchup
100 gr de mantega
50 gr de llevat de forner
Colorant vermell 
Sèsam cru
Si fa falta, una mica d'aigua

En un bol afegim tots els ingredients, excepte la mantega i el colorant, quan ja està amassat els hi afegim. L'ideal és fer els plegats ràpids que el Daniel fa, per això us aconsello que feu un curs per aprendre a fer pa amb ell. Un cop fets, els deixem reposar una hora, el que trigarà en doblar el seu volum. Passat el temps, fem les boles i que reposin fins que doblin el seu volum una altra vegada ( jo els he tapat amb un drap de cotó). 

Passat el temps, els posem en una safata d'anar al forn, llavors és el moment de pintar les boles amb  "engrudo" (Es tracta de barrejar una cullerada de farina amb aigua i portar-ho a bullir 2 o 3 minuts, sense deixar de remenar, ho traiem i posem unes gotes d'oli i ho deixem refredar), i així el sèsam s'enganxa a la perfecció.

Tindrem el forn calent al màxim, i al moment d'enfornar el baixem fins a 205º i els deixem 7-10 minuts.
Jo vaig optar per tirar un parell de glaçons al forn, per humitejar-los.


Les servim...obrim els panets, una mica d'enciam, les frikadellen, ceba fregida, unes gotes de mostassa...i a punt per menjar-los!!!




Una recepta boníssima, que he de millorar...les boles les he de fer més rodones, i posar més colorant...van quedar ROSES!!!

7 comentaris

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Fa molt bona pinta aquest pa, i ha de ser molt gustós, Marta! Veig que ets una súper debota del jordà... he he. petons

    ResponElimina
  3. que xulu aixi vermelles! si es que no cal posar-hi colorants, tenint ketxup, espinacs, curcuma.......petons

    ResponElimina
  4. Tan quedat uns panets fantàstics i que en son de bons.
    Ja tinc ganes de tindre el llibre doncs ara que ja puc amb posaré a la feina.
    Petons

    ResponElimina
  5. Que vistós... així rosa també queda ben bonic!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Com el meu fill Joan s'assabenti que he llegit una recepta de pa amb Ketchup i no l'he fet......És un gran panarra i...el ketchup li encanta!!!
    Gràcies, Marta!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. M'estic aficionant als pans i aquest és ben original.
    Nani

    ResponElimina