Torronets de la Duquessa...

Aquests dies hem tingut la sort d'anar de convidats tant el dia de Nadal com el dia de Sant Esteve, això vol dir que les nostres mares estan bé, i encara en tenen ganes...no sé quan ens tocarà prendre el relleu...de fet no seria cap problema, però ja en parlarem!!!!

S'acaba l'any i toca fer balanç ...i,... comença l'any nou i toca plantejar nous propòsits... jo ho tinc molt fàcil: acabo l'any molt feliç, amb una panxa enorme, i esperant veure-li la carona al Pol, i començaré l'any atabalada amb el Pol entre els nostres braços i encantada de la vida... escoltant-lo plorar, riure i fent el mestratge accelerat de mare novata...vaja que se'm gira feina aquest 2013!!!

Per tant...Una coseta dolça per acabar l'any??

Al Taller de la Mariona, va fer uns torronets de la duquessa... feien molt bona pinta i com els torrons de gema cremada són els meus preferits...em va faltar temps per a comprar els ingredients.

 Necessitem

600 grs de sucre
200 cc d'aigua (fins a cobrir el sucre!)
14 rovells d'ou
400 grs de coco ratllat
150 grs d'ametlla en pols
Sucre per cremar

Primer farem l'almívar a punt de fil, això vol dir que ha d'arribar a 103º, la Mariona ja tenia la mesura presa, i ens va explicar com aconseguir-lo, anar remenant a foc lent, es va bevent l'aigua i quan ja quasi està fem la proba: si et poses unes gotes al dits i els separes  fa una mica de fil...si és així ja està llest, sinó una micona més!!!!
Un cop fet el deixem refredar una mica i afegim els rovells d'ous, els anem batent, i es couen fins que fan un gema espessa...això ja està boníssim!
Afegim el coco i l'ametlla i ho posem al motlle que triem...Es deixen assecar d'un dia per l'altre. Posem sucre per damunt i cremem el sucre!!!



Jo vaig fer el format petit, així amb un parell de queixelades el tenies llest!!!

En van sortir molts...i no en va quedar cap!!!



Els meus millors dessitjos pel 2013!!!!

3 comentaris

  1. quins torronets....per començar i no parar ehh! i això que ja estic tipa de dolços, però no li faria cap lleig! un petonas i feliç 2013!!!

    ResponElimina
  2. Nena, aquests torronets estan d'allò més! A tu no et convenen, amb aquesta panxeta... me'ls menjaré jo.
    Un petonet a la mama del Pol! Bon any 2013!
    Nani

    ResponElimina
  3. jo que els vaig tastar......us diré que estaven deliciosos!!!! jo no menjo torro de crema....però això és brutal!!!! i el format petit és una de les claus de l'èxit.....vas fent vas fent.....fins que ens hem de barallar per l'últim :)))

    ResponElimina