Estrella Damm...

Quan vaig veure la proposta dels GASTROBLOCAIRES, vaig pensar, merda no hi podré anar...me'n vaig despreocupar totalment...feia dos dies que els havia passat a la Barcelona del meu cor...i ja havia matat una mica el "mono" de BCN...Però les previsions no sempre surten com un vol...i va resultar que si teníem el divendres 23 de Març lliure per poder visitar la Fàbrica de l'Estrella Damm...mai he sigut cervesera, però l'Estrella sempre ha marcat la meva vida...ella sempre hi era...jo mai he pogut amb ella, la trobo massa amarga...no m'agrada el gust, no em treu la sed...però com sempre, ens fem grans, nosaltres canviem i els nostres gustos també...de no veure mai cervesa (del típic shandy no passava!!!) a veure'm una cervesa sense adonar-me'n! Mai seré una addicta a la cervesa, ho sé...però tampoc ho havia de ser al vermut...i ara...fiu! Visita a la Damm...marxar ben d'hora de Reus per poder arribar a la Pça Espanya a l'hora...tot perfecte...feia dies que no veia a els meus amics bloggers i he de dir que em vaig sentir una mica fora de lloc...en coneixia ben pocs...et presentes, però, amb lo dolenta que sóc pels noms i les cares..i ja menys pels noms dels blogs,... bé un desastre... per sort, i gràcies a l'Òscar, he pogut anar rel.lacionant cares amb blogs i en el fons em va saber greu no poder parlar amb tots i cada un d'ells, preguntar, esbrinar i decobrir, noves persones amb un vincle en comú....per moments enyores Barcelona i el munt de possibilitats que té aquesta ciutat (fira de l'Alimentaria a la vista...) però fa temps que estic a Reus... i feliçment ubicada...coses que per moments et passen pel cap... Autobús i cap al Prat...per agafar un avió cap al món de la birra....ben a prop...aterrats tots allà, el Sr. Cervantes, un DAMMERO de cap a peus ens va fer una intoducció i ens van passar un video de la història de la Damm...si jo no havia nascut!!!! Mil dades...sobre el món de la Damm...des de quant facturen, passant pel nombre de llaunes/botelles envasades per hora, dades de caducidat, procedències varies del llúpol, orígen de l'aigua, capacitat dels tancs de fermentació, nombre de treballadors, hores de feina i tot per 4 persones que fan les birres...fiu...tot per acabar pensant en un amic meu...quants camions d'Estrella es deu haver haver begut en el que porta de vida....penseu que és d'aquells que no barreja, si veu, no menja!!! Gràcies a molts com ell la Damm s'ha fet gran!!! La visita prometia...
De xapes de cervesa, jo n'he col.leccionat......
I d'etiquetes també, però no només de cervesa...més de vins!!!
Per felicitar-los per l'estructura de la fàbrica...inclús premiats....
Per acabar amb un tast amb maridatge...erem tots allà en taules de 4...anant bevent i anant tastant...un tast de DIFERÈNCIA...de la cervesa més suau a la més forta, per acabar amb una cevesa el.laborada a través d'un cupatge diferent...He de dir, que excepte la Voll Damm que la trovo massa forta...totes em van encantar...tot un món... Per començar amb la SAAZ, molt suau, amb un salmó sobre moresc...exquisit...
AK DAMM, 100% malta....amb una terrina de brandada de bacallà i olives de Kalamata....
WEISS DAMM...amb una demostració intressantíssima de com servir-la inclosa, i acompanyada de patata amb botifarra negre!
Una ESTRELLA de tota la vida, amb menor graduació i envàs londinenc,...acompanyada de un tapeta ben catalana...coca de recpte amb anxoves..
BOCK DAMM, em va sorpendre molt, com l'aperitiu de mortadela amb coulis de mango...
VOLL DAMM amb magret d'ànec amb ceba caramelitzada,..la que menys em va agradar...
INEDIT amb una orada amb ratatouille de verduretes...el plat fort per acabar...
De postres...un xarrup de fruites i gelat de plàtan i toffee...boníssim...
...tips, plens i contents...cap a casa... I els més valents encara vem passar per LA LOLA a les ARENAS....
Bona nit, tot i que Barcelona encara continuava fins l'endemà!!! Genial d'haver-hi assisit, gràcies a tots, en especial a la DAMM...

9 comentaris

 1. Veus que bé. Tu vas tenir el dia lliure, en canvi jo, malgrat els intents de l'Oscar (gràcies per intentar-ho Oscar)no m'ho vaig poder arreglar.

  Ptnts
  Dolça

  ResponElimina
 2. un post fantastico que resume muy bien la visita que tuvimos.Me alegre de volverte a ver y a mi tambien me pasa que hay blogs que no conozco,pero poco a poco vamos poniendo caras a todos.
  un peto

  ResponElimina
 3. Unes fotos ben boniques, Marta. Bona crònica. Petons

  ResponElimina
 4. Marta, la propera vegada que tinguis el més minim neguit -encara que sigui perque et sonen poques cares-... silba coño!! i acudirem al rescat ràpidament!! :)))

  Gràcies per venir desde Reus a compartir amb nosaltres :)

  ResponElimina
 5. Ens va alegrar tornar-vos a veure, va estar força bé
  Petons

  ResponElimina
 6. Marta bona crònica!!
  Per cert... aquí present una altra fan incondicional del vermut negre els dissabtes i diumenges per fer l'aperitiu!!! ;)
  Em va agradar molt tornar-vos a veure! ;)

  Molts petons!

  ResponElimina
 7. Hola!! jo també vaig estar a aquesta trobada però ara no recordo qui ets!!! va estar molt bé oi?? m'ha agradat molt la teva crònica, jo encara he de fer la meva... Petons!

  ResponElimina