Rap amb patates...i sèpia!

Fullejant un llibre de cuina..."La cuina del Serrallo" vaig veure una recepta de rap...la tenia al cap...i quan vaig veure unes cues de rap que feien molt bona pinta vaig comprar-les per fer-lo!!!

Sorpresa la meva quan re-busco la recepta i era rap bullit amb patates...i no em venia gens de gust! Total, que vaig fer-lo a la cassola...

Un parell de cebes de Figueres tallades fines
Cues de rap, tallades a rodantxes
Les potes de la sèpia que havia congelat (el dia que vaig fer el mar i muntanya)
All
Mitja dotzena de patates
2 tòmaquets ratllats
Vi blanc

En una cassola amb tapa, sofregir el rap enfarinat i reservar. En el mateix oli, afegir les patates, pelades i escapçades, i a foc lent deixar que agafin color i les reservem.
Afegir una mica més d'oli, si cal, un parell de grans d'all sencers, i la ceba...una mica d'aigua, un pols de sal i una mica de vi blanc. Deixar-la fer, amb calma i anant remenant, quan estigui quasi feta i afegim el tomàquet ratllat, un pols de sucre, i ho tapem. Deixem que es cogui el tomàquet, afegim el rap, la sèpia, el suc de la sèpia ja descongelat(doncs ho vaig congelar tot junt), les patates, i un gotet de vi blanc. Rectifiquem de sal i pebre i tapem la cassola durant 20 minuts.

Llest per a servir!



Aquest cop maridat amb un CALCARI blanc 2010, 100% xarel.lo, d'en Parés Baltà del Penedés. Com sempre, ja l'havíem tastat a ca L'Orangette de Reus, on el seu gust salat ens va sorpendre gratament!

4 comentaris

  1. Doncs al final et va sortir un platillo de luxe, eh? Quina bona pinta! És clar que si porta rap i patates l'èxit està assegurat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ja ho crec que devia ser bo aquest rap! A mi m'encanta!
    Petons

    ResponElimina
  3. Veus? Si el Serrallo fos de Reus egur que no ho farien bullit sino a la cassola... siejjjqueeeeee :-P

    ResponElimina
  4. Acabo de provar la recepta pero amb lluç! I ha quedat eeeestupendu!!! Gracies!!

    ResponElimina