...Risotto de gambes...

Fa uns quants dies vaig anar a una desgustació d'aquest vi...FRESIA,,,convidada gentilment per l'Orangette, vaig poder catar aquest vi del Montsant, que per diversos motius està catalogat dins de la denominació d'origen Catalunya...dels cellers Pascona i el.laborat amb tota la seva estima en Toni Ripoll ha el.laborat un macabeu...que el primer cop que el vaig tastar vaig pensar de meridar-lo amb gambes!
Sembla que l'Orangette m'inspira risottos... però la veritat és que les intoleràncies a certs aliments m'han portat al risotto...
Fàcil de fer, i agraït de menjar...des de l'el.laboració del caldo de gambes, fins a les mateixes gambes per la decoració amb un punt de mel!

Necessitem

Pel caldo:
7 gambes d'una mida maca
600 ml d'aigua
1/2 ceba
sal i pebre blanc
1 rajolí de vi dolç
Salsa de tomàquet (ja fregida)

Posarem la ceba a trossets petits en un cassó, amb una mica d'olio d'oliva, fins que comenci a agafar color, després hi afegirem el tomàquet fregit, el cap, les pells i les potes de les gambes i reservarem les cues. Afegir l'aigua i el vi dolç i deixar a foc fort durant 15 minuts, rectificar de sal i pebre,triturem, colem i reservar.

Pel risotto

3 tasses d'arròs arborio
1/2 ceba
1 got gran de vi blanc, Fresia en el meu cas
7 cues de gambes
Parmesà ratlat
Sal
2 cullerades de mel

En una cassola, posarem un raig d'oli i deixarem sofregir la ceba, tallarem 4 cues de gambes en trossos petits les passem amb la ceba, després afegim l'arròs, donem un parell de voltes i posem el vi, esperem que s'evapori , aquí començarem a afegir el caldo de gambes, procurant que s'evapori, deixant passar els 14 minuts recomenats per l'arròs arborio, sense parar de remenar i afegint més caldo quan l'arròs ens ho demana!
En els darrers minuts tastarem de sal, i afegim el formatge parmesà ratllat, deixem reposar 2 minuts i mentres farem les gambes d'acompanyament...en aquest cas en una paella ben calent, una mica d'oli, les cues de gambes i dues cullerades de mel,...per mi poc fetes!
Servir l'arròs amb les gambes pel damunt i a menjar!



Aquest vi va ser la introducció a la degustació de vins que en va portar a "REUS VIU EL VI"...una fira de vins de les diferents DO i DOQ de les nostres estimades terres...i que afortunadament van publicar un parell de receptes meves en el receptari...que juntament amb una recepta de la Glòria van ser les notes gotes de gust a la fira! Felicitats Glòria!



I com no, que em publiquessin dues receptes ha fet que en presentés una de les dues a un sorteig organitzat per la www.gastroteca.cat i el programa de ràdio Tàpies variades...si voleu entreu aquí, registreu-vos i mossegueu les magdalenes d'espàrrecs de bosc!!!
Gràcies per fer-ho!!!!
Ptnts

12 comentaris

  1. Votat Marta! Aquestes madalenes són estupendes.

    I que dir del rissoto, els adoro i el detall de la mel em té encuriosit :)

    ResponElimina
  2. Tens un poder imaginatiu que m'enamora! aquest puntet de mel li ha de donar un no sé què especial!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. El risotto és de per sí una forma de preparar l'arròs gustosíssima al paladar, però si a més a més té el gustet de les gambetes ja és per clavar-hi la cullera!Una recepta estupenda.A reveure.

    ResponElimina
  4. Aixó és un risotto de altura i el fet de possar mel... impresionant.

    petons

    ResponElimina
  5. Provaré lo de la mel, a les gambes, sempre es gratifica’n que et publiquin receptes no¡¡¡¡¡, ja tens un vot mes.
    Molts petons

    ResponElimina
  6. Marta,
    Ja saps que nosaltres som molt aficionats als risottos. Deu meu! quina pinta més bona que fa aquest de gambes que has fet.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. A mi el risotto és que em torna boja, i aquest amb gambetes deu ser...boníssim!

    ResponElimina
  8. En dono fe que els vins del Montsant són EXTRAORDINARIS!
    Nena, que t'has marcat un rissotto que mm'has fet entrar una salivera que ja voràs, on trobo unes bones gambes a aquestes hores?
    El toc de mel... això s'ha de provar!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  9. Marta,
    Quina delicatesen!! aquest Risotto l'he de fer, ha d'estar per llepar-se els dits.
    Ep! Molt bé això de les vostres receptes, així m'agrada!
    Un petó.

    ResponElimina
  10. Ostres, ostres ....!!! Quan vegi el Toni de Pascona l'article al.lucinarà. Ara és espiant vinyes i cellers a klifòrnia.
    Per cert, ja ha venut la totalitat de producció del Fresia :o(
    Felicitacions per la recepta i gràcies per fer-nos venir la gana ...

    ResponElimina
  11. mmm, ben senzill i bo, només calen unes bones gambes per assegurar un gustet de primera!

    ResponElimina
  12. Ara mateix me'n menjava un parell de plats. Fa una pinta boníssima!! Salutacions

    ResponElimina