Dolça Sara...

Dolça Sara... si ara estigués a casa dels pares la meva mare segur que m'hagués fet una Sara...és el meu pastís preferit, i durant molts anys cada 1 de Juny...celebrava el meu aniversari amb aquest pastís...
Avui penjo el post, tot i que fa uns quants dies que les vaig fer, i he de dir que la crema de mantega em va passar varies males passades...fins que al final no se'm va resistir...

Fa uns anys vaig iniciar aquest bloc de cuina...i mai hagués dit que arribés fins aquí amb aquesta historia, avui un any més gran, dedico aquesta sara a tota aquella gent que em segueix i que em llegeix, i com no a totes aquelles persones que m'estimen...sempre us porto dins del meu cor...
Per fer-les ...una genovesa i una crema de mantequilla...

Genovesa:
4 ous
100 gr d'atmetlla mòlta
100gr de sucre
1/2 cullerada de llevat Royal
Ratlladura d'una llimona
1 pols de sal
150 gr d'atmetlla llaminada

Per fer la genovesa, primer pre-escalfar el forn a 180º, i quan estigui calent, torrar les atmetlles i reservar.
Posar una mica de mantequilla als motlles on volem fer les sares i reservar.

Posar en un bol les atmetlles molgudes, el pols de sal i el llevat. En un altre bol, batrem els ous amb la meitat del sucre, fins que vagi adquirint volum, mica en mica anirem afegint el resta de la sucre, la farina d'atmetlla i la ratlladura de la llimona.

Posem la massa als motlles i enfornar durant 30 minuts (el forn a dalt i baix)

Crema de mantequilla:
200gr de mantequilla
125 gr de sucre
60 ml d'aigua
1 rovell

Fer un almíbar, amb el sucre i l'aigua, la idea és no remenar, i esperar que l'aigua faci bombolletes, el meu fracàs amb la crema de mantequilla va vindre els dos cops per aquí, en un bol tindrem la mantega pomada, i afegirem el rovell (si són petits n'afegim 2), i ho remenarem amb l'espàtula de fusta. Poc a poc afegim l'almíbar i no parem de remenar, fins que la crema hagi adquirit la textura que volem.

Desmotllem les sares, i ja les podem untar amb la crema de mantequilla i decorar amb les atmetlles llaminades i torrades.

Bon profit!

Aquest cop els companys de feina van estar mooooooooolt contents!!!

Que passeu un bon dia...avui em tocarà pagar l'esmorzar i si em dona temps...un pastís de xocolata per celebrar-ho!!!

PtntsPublica un comentari a l'entrada