Conill amb ceps a l'aroma de tòfona!

Qui em conegui de fa temps, sabrà que jo no menjo conill...o hauria de dir menjava? ...em costa...i em ve de petita... l'he cuinat vegades sense ni tastar-lo, però aquest cop he fet una excepció i l'he tastat... i és bo l'animaló!!!
I com sempre vesionant receptes... la mare i l'àvia en tenen part del resultat, i em serveix per en afirmar-me què qui no cuina és per que no vol!!!
Som-hi doncs!

Un conill senser ja trossejat
2 cebes
2 grans d'all
Oli d'oliva, sal i sucre
Ceps (jo els tenia secs, i els he posat amb aigua)
Suc de tòfona
Vi dolç

Agafem l'olla express, la meva és de les antigues, posar l'oli i els grans d'alls i passar el conill previament salat, retirar, i en el mateix oli sofregir les cebes tallades fines, quan comencen a perdre la rigidesa, hi he posat el conill, una mica de sal, un pols de sucre, un bon raig de vi dolç i el suc de la tòfona.
Tapar l'olla i deixar 20 minuts. Passat el temps afegim els ceps, i rectifiquem de sal si cal, ho he tapat 5 minuts més i llestos:


El suc de tòfona, el vaig comprar i descobrir a cal Coll, en la trobada blocaire a Castellterçol.
No sempre es pot disposar d'una cosa tan bona com una tòfona a casa, però fer-se amb un suc de tòfona ens pot resultar molt útil. Jo sempre he pensat que no sé fer rostits, tinc el llistó molt alt...però amb la petita ajuda de la tòfona, tot es pot superar!! je je je. Els ceps també eren d'allà, els vaig comprar secs i sempre en tinc a l'armari, bé he de dir que me'n queden pocs, però sé on trovar-los!!
I respecte el vi dolç.... l'àvia hi posa whisky i la mare cognac o vi, jo ja n'he fet de les meves i he posat vi dolç... l'Espelt-Airam de l'Empordà, que gratament vem tastar al sopar degustació que l'Àtica va fer per a uns quants blocaires....
És que això de tenir un bloc de cuina....t'ensenya constantment!!!!

Em sap greu que no pogueu sentir l'olor d'aquest plat...però...la feia!
Publica un comentari a l'entrada