Tataki de Tonyina...

Aquí va la meva primera aportació:

hemc 36 - cocina asiática y oriental

He de dir-vos que aquest tema m'atrau...i m'encantaria saber-ne....però mentres tant adapto receptes, en aquest cas de la japonesa el TATAKI DE TONYINA....i primer cop que el faig...

Necessitem un tros de tonyina fresca (depén de quantes persones) jo vaig fer uns 250gr
Pebre negre
Oli de sèsam
Salsa de soja japonesa
1 tros de jengibre fresc

Netejem a consciència la peça de tonyina, espines i nervis fora!. Cobrim tots els costats de la tonyina amb pebre acabat de moldre. La deixem reposar fins l'hora de menjar.

Tallem el jengibre a llàmines fines i les escalfem amb unes gotes d'oli de sèsam en una paella, en aquest oli on haurem saltejat el jengibre i passarem la tonyina. Un cop el jengibre estigui daurat el treiem de l'oli i el deixem amb paper absorvent per que tregui l'excès d'oli i el cobrim amb salsa de soja.
Com que l'oli estarà calent, i amb flaire de jengibre, i posem la tonyina i la deixem fer per cada un dels costats, ha de quedar feta de fora i crua de dins...
Tallem a daus i servim amb la soja i el jengibre.


El proper cop una menys de temps...

El posar-vos a la boca un tall de tonyina, un de jengibre i la soja...és una delícia... la tonyina com que era fresca es desfeia... us convido a que tanqueu els ulls i us ho imagineu!
Publica un comentari a l'entrada