Sticky rice

Aquí va la meva segona aportació al HEMC 36 d'aquest mes, és l' sticky rice, bé la traducció és un arròs enganxòs...aquesta manera de fer l'arròs és típic de LAOS...i ja em perdonareu però van ser les darreres fotos que la meva màquina va fer...(i encara no està recuperada!!!!).

Bé jo no he anat a Laos, però una miqueta de Laos va venir a mí...Els laosians no mengen pà, fan servir aquest arròs d'acompanyament. És enganxòs, se'l menjen amb les mans amb qualsevols cosa, i segur que serà picant...

Primer necessitem "sticky rice" el trobarem aquí als supermercats orientals.

Posar la quantitat que necessitem cobert amb aigua, ha d'estar remullant-se durant tres hores.

Una hora abans de menjar tindrem una cassola amb força aigua al foc i quan bulli hem de posar l'arròs dins d'aquest recipient , el taparem, i sobretot que no toqui l'aigua... i és courà amb el vapor d'aigua: És curiòs però els laosians tenen els estris fets a mida per fer l'arròs: la part de bímac és diu houad, la cassola on possen el houad és diu maw nung i tenen fins i tot una mena de forn per coure-ho que és diu kon sao i l'encenen amb llenya.
Deixarem que es cogui l'arròs durant uns 45 0 50 minuts, tot quedant així:
I bé, per servir-lo el posem en aquets contenidors d'arròs que depén del lloc on estiguem seran diferents, aquests són els de la capital Vientiane:


Ho acompanyarem amb qualsevol plat...laosià com un lap kai pa (algo així com a pollastre salvatge trossejat i evidentment amb picant!!!!) per sucar-hi....l'arròs!

hemc 36 - cocina asiática y oriental

Publica un comentari a l'entrada