Tonyina "Arzakiana"

Tenir convidats a dinar o a sopar sempre m'agrada...pensar que els hi agradarà o com els puc sorpendre o que fa temps que no cuino i em faria gràcia, o, que no he fet mai i podria provar de versionar...
De la primera setmana del mes d'agost, puc dir que peixateries, supermercats i verduleries...han estat els meus destins turístics d'aquests dies....i destí final la cuina...( sort que algun dels ingredients ha vingut de Barcelona....)

Cambrils i les seves peixateries, em farieu dubtar si hagués de dir si hi ha més persones que peixos...però en aquesta època de l'any la gent que està de vacances les envaeix...bé, ho envaiex tot...Cambrils deix de ser Cambrils...aquest poble de la Costa Daurada que a una barcelonina com jo em té el cor robat... per això venen???

I receptes dels grans per a versionar...és una recepta del llibre "RECETAS del Sr.Arzak" ...sencill i bo...

Necessitem

Tonyina fresca
Pebrots del piquillo petits
Cogombre
Per macerar la tonyina: Oli d'oliva, pebre negre, sal grossa, julivert, 2 cullerades de vinagre blanc.

En un plat fondo posem l'oli d'oliva, el vinagre, el pebre negre acabat de moldre, la sal i el julivert. Tallar la tonina a rectangles i posar-los dins l'oli i a la nevera fins el moment de servir.
Netejarem el cogombre i el tallarem amb la mandolina...ben finet, i els pebrots del piquillo els obrim i tallem a trossos de la mida de la tonyina...
Muntar el plat posar el pebrot a sobre la tonyina i finalment el cogombre...

El Sr.Arzak hi va posar alguna coseta més, però jo no les tenia, i d'haver-les tingut no sé si les hagués posat!

La tonyina jo la prefereixo crua, ha estat uns 20minuts macerant-se i el vinagre l'ha cuit una mica...però el conjunt...mmmm...boníssim!


4 comentaris

  1. Quina recepta més sofisticada i quina barreja de gustos, havia de ser boníssima
    Una abraçada
    Mònica

    ResponElimina
  2. Uau Marta, això és alt standing!! Quina combinació més original! :)
    S'haurà de provar!
    Petons!

    ResponElimina