Humus...

Fent experiments...sempre m'havíen dit que fer l'humus era del més sencill, però com que porta cigrons i a mí els cigrons...no em diuen res...sempre ho anava deixant...
La base de l'humus és:

Cigrons
Tahini
suc de llimona
Pebre vermell
i una mica d'oli d'oliva

Primera cosa: d'on trec el tahini!!! La veritat que a Reus no és tan fàcil de trovar-lo però al final localitzat (a un herbolari!):

Ara bé, és pot fer a casa...el tahini es fa de llavors de sèsam torrades i oli de girasol (proporcions per 225 gr de sèsam, 6 cullerades soperes d'oli)...ara bé ni ha que en lloc d'oli i posen aigua...per tant comprar-ho fet i molt millor.

En un turmix triturar els cigrons cuits (150 gr), amb una mica del seu suc. I a mesura que ho anem triturant afegir el suc d'una llimona petita i una cullerada de tahini. I aquí la segona cosa trobar l'ideal de la textura ni molt espessa ni massa líquida...

Una mica de pebre vermell pel damunt...
I a menjar...una bona forma de menjar cigrons!

8 comentaris

 1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. Hola, soc Rafel de Reus. Jo tambe estic buscant Tahini a Reus. Pots dir on l'has trobat??

  ResponElimina
 3. A l'herbolari que hi ha prop de la Plaça de la Farinera, baixant cap al C/Galanes a mà dreta...
  (també hi vaig comprar els flocs de bonítol i la farina d'espeta!)
  Si?
  Salutacions

  ResponElimina
 4. Marta, jo tampoc sóc massa fan dels cigrons, però en format hummus són ben bons, oi? :)
  Petons!

  ResponElimina
 5. M'encanten els cigrons i m'encanta l'hummus!!! Et va agrdar la combianció?
  Petunets,
  Eva.

  ResponElimina
 6. Hola Martona, quan vàrem pensar el post del cardamom vaig pensar en tu, i en que no t'agrada!!! ho vas dir el dia del taller de piruletes.
  Pel que fa a l'hummus a nosaltres ens agrada però cal dir que no em mengem massa. La tahina, a vegades la fem servir per greixar els pastissos (en comptes de mantega i posem tahina i va molt bé!).

  ResponElimina
 7. Em fascina l'humus, però jo a casa com que no sempre tinc tots els ingredients el faig a la meva manera i li diem paté de cigrons. Amb cigrons cuits, suc de llimona, sèsam torrat, all, oli, sal i pebre i tot passat pel túrmix...és el nostre humus casolà, jajaja.
  Aquest teu té molt bona pinta!
  Petons
  Mònica

  ResponElimina
 8. A mi m'encanta l'humus. Prova a posar-hi comí, li va molt bé!

  ResponElimina